Όλα έτοιμα για τα Κυριακίδεια- Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το ΣΕΒΑΣ ΠΑΦΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ σε συνεργασία με την κοινότητα Στατού-Αγ.Φωτίου διοργανώνουν τα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2021 στο χωρίο Στατός-Αγ.Φώτιος.

Τα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ διοργανώνονται προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη. Χώρος διεξαγωγής του αγώνα η πλατεία του χωριού, μπροστά απο το άγαλμα του Στέλιου Κυριακίδη.

Τα Κυριακίδεια θα περιλαμβάνουν:

1. Αγώνα 15 χλμ Cross Country σε χωμάτινη διαδρομή(συστίνονται παπούτσια trail), με κόστος συμμετοχής 15 ευρώ (μόνο ηλεκτρονική εγγραφή) όπου οι συμμετέχοντες θα πάρουν πήλινο ποτήρι κρασιού με βάση ( όσοι κάνουν εγγραφή πρίν τις 11/10/2021 θα έχουν αναγραμμένο το ονοματεπώνυμό τους), ηλεκτρονική χρονομέτρηση με αναγραμμένο το ονοματεπώνυμο τους και ένα μπουκάλι κρασί απο τα τοπικά οινοποιεία. Θα βραβευτούν οι πρώτοι 6 άντρες και οι 6 πρώτες γυναίκες.

2. Αγώνα 5 χλμ σε ασφάλτινο δρόμο με κόστος συμμετοχής 10 ευρώ (μόνο ηλεκτρονική εγγραφή) όπου οι συμμετέχοντες θα πάρουν πήλινο ποτήρι κρασιού ( όσοι κάνουν εγγραφή πρίν τις 11/10/2021 θα έχουν αναγραμμένο το ονοματεπώνυμό τους), ηλεκτρονική χρονομέτρηση με αναγραμμένο το ονοματεπώνυμο τους. Θα βραβευτούν οι πρώτοι 3 άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

3. Αγώνα 600μ για παιδιά εώς και Δ’ Δημοτικού με δωρεάν συμμετοχή όπου θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και θα βραβευτούν τα πρώτα 3 αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια.

4. Αγώνα 1χλμ για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με δωρεάν συμμετοχή όπου θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και θα βραβευτούν τα πρώτα 3 αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια.

5. Αγώνα 2χλμ για παιδιά Γυμνασίου με δωρεάν συμμετοχή όπου θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και θα βραβευτούν τα πρώτα 3 αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεπτούν δωρεάν το Μουσειο της Κοινότητας, όπου υπάρχει αίθουσα αφιερωμένη στον Στέλιο Κυριακίδη με αντίγραφο απο το μετάλλιο της νίκης του στην Βοστώνη το 1946.

Στην πλατεία του χωριού θα υπάρχουν δωρεάν κυπριακά εδέσματα. Χώρος στάθμευσης υπάρχει δίπλα απο την πλατεία στο κοινοτικό γήπεδο.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα του πρωτοκόλου του Υπουργείου Υγείας για το COVID-19.