Γ. Κούμας: «Έχουμε όλοι ευθύνη να προστατέψουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ η Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς θέματα διαιτησίας. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας, ζήτησε από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους σε σχέση με τη διαιτησία, τονίζοντας πως «μετά από πέντε αγωνιστικές, έχουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και πρέπει όλοι μαζί να το προστατέψουμε εντός και εκτός των γηπέδων. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύσεις μέσα από συλλογικές αποφάσεις και να προχωρήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Έχουμε όλοι ευθύνη να προστατέψουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο».

Ο κ. Κούμας, ενημέρωσε τα μέλη της συνέλευσης για τις τελευταίες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τη στήριξη της προσπάθειας του Μίλορατ Μάζιτς για ανανέωση στο χώρο της διαιτησίας,  την ενίσχυση της λειτουργίας του VAR με επιπρόσθετη κάμερα από την επόμενη αγωνιστική καθώς και την άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών στο VAR στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που θα συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές. 

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωσε για την πρόθεση του να προχωρήσει με εισήγηση στην επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, με σκοπό την  αναβάθμιση της Επιτροπής που ασχολείται με θέματα διαιτησίας και αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. 

Αναφέρθηκε επίσης, ότι θα γίνει διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου οι εκπρόσωποι των Σωματείων, όταν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες του VAR.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση όπου δόθηκε η ευκαιρία στους Προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων, να τοποθετούνται για θέματα διαιτησίας. 

Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, με τα Σωματεία να συμφωνούν ότι οι νέοι διαιτητές πρέπει να στηριχθούν από όλους, προκειμένου να έχει μέλλον η διαιτησία μας.    Share