Ο Έλληνας κίπερ που έγραψε ιστορία στο “Μπερναμπέου” και ο Νίκος Κωνσταντινίδης

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το “μπαμ” της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η πρωταθλήτρια Μολδαβίας Σερίφ Τίρασπολ, η οποία επικράτησε με 2-1 μέσα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” της πανίσχυρης Ρεαλ Μαδρίτης.

Οι Μολδαβοί στον τεράστιο αυτό θρίαμβο είχαν ως MVP ένα Έλληνα. Πρόκειται βέβαια για τον 28χρονο τερματοφύλακα Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, βάζοντας “στοπ” σε πάρα πολλές περιπτώσεις στους αστέρες της Ρεάλ.

Πως συνδέεται όμως ο Γιώργος Αθανασιάδης με τον “δικό” μας Νίκο Κωνσταντινίδη;;; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο Έλληνας κίπερ στα χέρια του ΠΑΦΙΤΗ προπονητή τερματοφυλάκων κατάφερε να “εκτοξεύσει” την καριέρα του και να πάρει μεταγραφή από τον Αστέρα Τρίπολης στην ΑΕΚ Αθηνών. Συγκεκριμένα οι δύο τους δούλεψαν μαζί στον Αστέρα Τρίπολης την διετία 2016-2018, έχοντας μία εξαιρετική συνεργασία.

Ειδικότερα την σεζόν 2017-2018 ο Γιώργος Αθανασιάδης έχοντας ως προπονητή τον Νίκο Κωνσταντινίδη αγωνίστηκε σε 40 συνεχόμενα παιχνίδια, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του σε πολλά απ’ αυτά και σε άλλα αναδείχθηκε MVP. Στην συγκεκριμένη σεζόν μάλιστα ο Αστέρας πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μέχρι τώρα οι δύο τους έχουν τακτική επικοινωνία σε εβδομαδιαίο επίπεδο αλλά και μετά τους αγώνες του Αθανασιάδη, μιας και ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον νυν προπονητή τερματοφυλάκων της Πάφος FC.