ΝΟΠ: “Είμαστε δυνατοί και ενωμένοι” – Κοινή συνέντευξη προέδρου – προπονητών υδατοσφαίρισης

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μέσα από Συμπληγάδες πέρασε το τελευταίο διάστημα ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου και όπως όλα δείχνουν στο ιστορικό σωματείο της πόλης μας ανασυντάχθηκαν και κοιτάνε το μέλλον με αισιοδοξία και χαμόγελο. Η πρόσφατη φυγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και η δημιουργία νέου σωματείου ήταν αφενός ένα πλήγμα αλλά άπαντες στον ΝΟΠ δηλώνουν έτοιμοι και δυνατοί να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.

Ο πρόεδρος του ΝΟΠ, Στέφανος Μανώλη και το νέο δίδυμο προπονητών υδατοσφαίρισης από τη Ρωσία Κοσταντιν και Αικατερινας Zumbachev “αποκαλύπτονται” μέσα από μια κοινή συνέντευξη στο AthlitikaPress.com.

Στέφανος Μανώλη- Πρόεδρος ΝΟΠ

Τι σημαίνει για τον ΝΟΠ η προσθήκη δυο προπονητών που έχουν στο βιογραφικό τους παγκόσμιες παραστάσεις;

Είναι μια τεράστια επιτυχία όχι μόνο για το Ναυτικό Όμιλο Πάφου αλλά και για ολόκληρη την Κυπριακή Υδατοσφαίριση η ένταξη των Ρώσων προπονητών στο δυναμικό μας. Κανένας δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να βρούμε προπονητές αξίας . Η Υδατοσφαίριση στην Επαρχία μας θα βρει τη θέση που της αξίζει, αφού ο στόχος των προπονητών και του Ομίλου είναι το τμήμα  να καταστεί σε πρώτο στάδιο ανταγωνιστικό και στη συνέχεια πρωταγωνιστικό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην πρόσληψη  του ζεύγους Κοσταντιν και Αικατερινας Zumbachev.

Πιστεύετε ότι προπονητές τέτοιου επιπέδου μπορούν να κάνουν τη διαφορά και στα αγωνιστικά τμήματα αλλά και στα τμήματα υποδομής;

Η Ρωσία είναι μια από τις υπερδυνάμεις της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης, οι παραστάσεις που έχουν οι προπονητές είναι τέτοιες  που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος σε τέτοιο βαθμό που δεν  θα έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από τους συλλόγους του εξωτερικού.  Τα πρώτα δείγματα τα έχουν δείξει από τις πρώτες  μέρες εργασίας και είναι εξαιρετικά.  Εργάζονται με ένα τρόπο διαφορετικό και έχουν κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό των παιδιών και των  γονιών. Η κατάκτηση του πανευρωπαϊκού Κ-17 από τη Ρωσία στις γυναίκες φανερώνει τι σημασία που δίνουν στα τμήματα υποδομής οι προπονητές αυτών των χωρών. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος πρόσληψης τους.

Πέρασε μέσα από συμπληγάδες ο ΝΟΠ τελευταία, ειδικά στο polo, πως σας βρίσκει η επόμενη ημέρα;

Ως Όμιλος έχουμε μάθει στα προβλήματα ζούμε με αυτά και προσπαθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι από τα λάθη μας. Η κατάσταση στο τμήμα Υδατοσφαίρισης μας βρίσκει ακόμη πιο δυνατούς και ενωμένους από ποτέ . Η αγάπη μας για τον Όμιλο και για ιδιαίτερα για το τμήμα της Υδατοσφαίρισης μας οδήγησε στην απόφαση να υπερβούμε εαυτούς και να προχωρήσουμε στην πρόσληψη προπονητών που θα έχουν όλα τα εφόδια  γνώσεις και ικανότητες για να κάνουν την διαφορά.

Μπορούμε από τώρα να μιλήσουμε για στόχους;

Οι στόχοι του Ομίλου είναι η επιστροφή όλων των παιδιών στο τμήμα υδατοσφαίρισης, ώστε με σωστή δουλεία και υπό την καθοδήγηση των έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών μας να γίνουμε πρωταγωνιστές στο χώρο της υδατοσφαίρισης στην Κύπρο. Επιπλέον τα παιδία που θα συμμετέχουν στις προπονήσεις του Ομίλου θα μπορούν να αγωνιστούν  στα πρωταθλήματα των κατηγοριών που διοργανώνει η Ομοσπονδία, και στη συνέχεια να αιτηθούν μια θέση στο αθλητικό σχολείο Γυμνάσιο και Λύκειο, να μοριοδοτηθούν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και στο Στρατό καθώς είμαστε το μόνο εγκεκριμένο σωματείο στην Επαρχία μας από την Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Κοσταντιν και Αικατερινας Zumbachev Προπονητές

Πόσο εύκολο ήταν να αποδεχθείτε μια πρόταση από ομάδα της Κύπρου, δεδομένου ότι η χώρα μας δεν έχει τις υποδομές της Ρωσίας;

 Δεν το σκεφτήκαμε πήραμε την απόφαση αμέσως μετά την πρόταση που μας έγινε οι άνθρωποι στην Πάφο μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή τους εμπιστευτήκαμε, δεν μας έκρυψαν κάτι και μας αγκάλιασαν με αγάπη. Θέλαμε να ζήσουμε μια εμπειρία μακριά από τη χώρα μας. Η Πάφος για μας είναι ο ιδανικός προορισμός.  Το αθλητικό επίπεδο δεν επηρεάζει την ανάπτυξη. Το πιο σημαντικό είναι η ύπαρξη χώρου δηλαδή πισίνας για να μπορούμε να προπονούμε σωστά τα παιδία.

 Ποια είναι η πρόκληση σας;

Να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα ξεκινώντας από το μηδέν που είναι η δημιουργία ομάδων σε όλες τις κατηγορίες όπου στην αρχή να είναι ανταγωνιστικές και στη συνέχεια η κυριαρχία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στην Κύπρο. Αυτό θα το πετύχουμε με σκληρή δουλεία, τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε και την αγάπη που θα  δώσουμε και θα πάρουμε από τα παιδία που θα προπονούμε.

Τι θέλετε να αποδείξετε; Μπορούμε από τώρα να μιλήσουμε για στόχους;

Όταν είσαι σωστός επαγγελματίας και αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις. Οι συνθήκες στην Πάφο και στον Όμιλο  είναι οι κατάλληλες αλλά πάντα πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πως βρήκατε τις συνθήκες στην Πάφο;

Οι άνθρωποι στην Πάφο είναι πολύ φιλικοί και ειλικρινείς μαζί μας, δεν θέλουμε να τους απογοητεύσουμε πρέπει να πετύχουμε αυτό είναι ο σκοπός που ήρθαμε στην Πάφο.