Αλέξης Παπαπέτρου: “Γι’ αυτούς τους λόγους ο Προμηθέας δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας έκανε ο πρόεδρος του Προμηθέα Μουττάλου κ. Αλέξης Παπαπέτρου, στις οποίες εξήγησε τους λόγους που το προσφυγικό σωματείο δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της ΠΟΑΣΠ.

Για τους λόγους που ο Προμηθέας Μουττάλου δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της ΠΟΑΣΠ:

Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στο νέο πρωτάθλημα του Αγροτικού (ΠΟΑΣΠ) είναι δυό. Πρώτος και σημαντικότερος είναι το γήπεδο μας. Το γήπεδο του Μουττάλου εδώ και πέντε χρόνια είναι ακατάλληλο. Το υλικό που βρίσκεται ανάμεσα στο χαλί είναι χημικό που απαγορεύεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο τεχνητός χλοοτάπητας δεν υπάρχει μετά από τόσο μεγάλη χρήση. Τόσο τα παιδιά του διπλανού σχολείου που το χρησιμοποιούν, όσο και οι ομάδες αναγκαζόμασταν να αγωνιζόμαστε σε μία πολύ σκληρή επιφάνεια. Γι’ αυτό τον λόγο σαν Προμηθέας τα τελευταία χρόνια είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών μας. Δυστυχώς οι αρμόδιοι που πρέπει να φτιάξουν το γήπεδο δεν ενδιαφέρονται, παρά μόνο δίνουν υποσχέσεις. Στο γήπεδο πρέπει να μπει άμεσα καινούριος χλοοτάπητας με βιολογικό καουτσούκ. Ο άλλος λόγος είναι η πανδημία, καθώς κανένας μας δεν γνωρίζει αν θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και εάν αυτό θα ολοκληρωθεί”.

Για το μέλλον του Προμηθέα;

Όπως καταλαβαίνετε ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση να μην συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Όπως γνωρίζουν όλοι στην Πάφο, ο Προμηθέας είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία με 30 χρόνια ιστορίας, πάντα με πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο οι αρχές μας δεν μας το επιτρέπουν να ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας λόγω του γηπέδου. Θα κάνουμε ένα χρόνο αποχή από το πρωτάθλημα. Το σωματείο είναι εκεί, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει το ίδιο και του χρόνου θα δούμε πως θα πράξουμε. Θα πάω όμως και λίγο πιο μακριά και θα πώ ότι στην επόμενη πενταετία ο Προμηθέας θα αγωνίζεται στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Για τα χρηματικά ποσά που ακούγεται ότι ξοδεύουν οι ομάδες για ποδοσφαιριστές:

“Βλέπω κάποια πράγματα ότι ξέφυγαν. Κάποιοι παράγοντες λένε αριθμούς. Αν όμως είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους πολύ αμφιβάλλω. Για εμένα είναι εντελώς λάθος αυτό το πράγμα, διότι αν το σκεφτούμε λογικά, αγωνιζόμαστε ίσως στην τελευταία κατηγορία του κόσμου. Γι΄αυτό βλέπουμε κάθε χρόνο 3-4 ομάδες να ξεχωρίζουν από τις άλλες 10. Εμείς σαν Προμηθέας αυτό που κάναμε είναι απλά να καλύπτουμε τα έξοδα των ποδοσφαιριστών μας που χρειάζονταν για να αγωνίζονται και να είναι τυπικοί. Ουδέποτε ξεφύγαμε”.

Για το αν νιώθει πικρία από κάποιους συνεργάτες του στον Προμηθέα:

“Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Προμηθέα δεν έχω κανένα παράπονο. Όμως νιωθώ πικριά από τις πράξεις κάποιων ανθρώπων που εγώ προσωπικά τους στήριξα πάρα πολύ. Δεν υπάρχει πρόβλημα από εμένα όμως. Τους εύχομαι καλές επιτυχίες σε ότι και αν κάνουν στην ζωή τους. Το μόνο που θα πω ωστόσο, είναι ότι ο Προμηθέας σύντομα θα επιστρέψει πιο δύνατος”.