To 83o Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε, με την ομάδα της Πάφος FC να αρχίζει την φετινή της πορεία με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες.
Οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας για ακόμη μία σεζόν έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ούτως ώστε να δουν την ομάδα τους να ανεβαίνει επίπεδο σε όλους τους τομείς.
Αρχικά, τον Στηβ Κωνσταντινίδη στον πάγκο των “γαλάζιων” διαδέχθηκε o πολύπειρος 53χρονος προπονητής Ντάρκο Μίλανιτς. Ο Σλοβένος θεωρείται ζωντανός “θρύλος” στην ομάδα της χώρας του Μάριμπορ, με την οποία πανηγύρισε συνεχόμενους τίτλους.

Απ’ εκεί και έπειτα, “λίφτινγκ” έγινε και στο ρόστερ της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν. Αυτοί που τους διαδέχθηκαν είναι κυρίως νέοι και φιλόδοξοι παίκτες, οι οποίοι θέλουν μέσω της Πάφου να κάνουν το “step up” στην καριέρα τους.
Πάμε να δούμε αναλυτικά το ρόστερ της Πάφος FC:
Τερματοφύλακες:
Άρτουρ Ρούτκο: Εγγύηση. Ο 29χρονος Ουκρανός πορτιέρε αναμένεται να αποτελέσει και φέτος τον βασικό “πυλώνα” της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας.

Ντάνιελ Άντοσχ: Ήρθε στο φετινό Καλοκαίρι στην Πάφο έχοντας μαζί του εξαιρετικές συστάσεις. Ο 21χρονος Αυστριακός δείχνει στις προπονήσεις ότι ο Ρούτκο θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό για την θέση του βασικού.

Ευγένιος Πέτρου: Ο 23χρονος Κύπριος τερματοφύλακας αναμένεται να δώσει βάθος στην θέση κάτω από τα δοκάρια.

Κεντρικοί αμυντικοί:
Τζέισον Παλάσιος: Πρόκειται για 27χρονο Κολομβιανό στόπερ. Η Πάφος για να τον φέρει στα μέρη μας δαπάνησε πολλά χρήματα, καθώς ο υψηλόσωμος αμυντικός έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο της Λατινικής Αμερικής στα τελευταία χρόνια.

Κενάν Μπάριτς: Ήρθε από την πρωταθλήτρια Σλοβακίας (Σλόβαν Μπρατισλάβας) για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της Πάφου. Είναι 26χρονος Σλοβένος διεθνής με παραστάσεις από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Γιόσεφ Κβίντα: Ο 24χρονος “γίγαντας” αναμένεται στην φετινή σεζόν να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Στο χέρι του είναι να βελτιωθεί και να παρει την φανέλα βασικού στο “σπίτι”, καθώς ταλέντο έχει άφθονο.

Κύριακος Αντωνίου: Γέννημα θρέμμα της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ακαδημίας, ο 20χρονος ταλαντούχος αμυντικός θα “παλέψει” για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην φετινή σεζόν.

Αλέξανδρος Μιχαήλ: Ήρθε από τον Κούρη Ερήμης στο φετινό καλοκαίρι για να δώσει επιπλέον λύσεις στην αμυντική γραμμή της Πάφου. Είναι 21χρονος Κύπριος αριστεροπόδαρος αμυντικός.

Ακραίοι αμυντικοί:
Ζοάο Αουρέλιο: Ο πολύπειρος Πορτογάλος “όργωνε” την δεξία μεριά της Πάφου στην περυσινή σεζόν. Φέτος αναμένεται ακόμη καλύτερος, καθώς πλέον είναι από τους “παλιούς” στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ “στρατόπεδο”.

Μάρτιν Πάγιτς: Πρόκειται για νεοφερμένο Κροάτη δεξιό ακραίο μπακ. Ο 21χρονος ήρθε στην Πάφο για να αποτελέσει την αξιόπιστη λύση πίσω από τον Αουρέλιο.

Κεντρικοί μέσοι:
Στέφαν Πάνιτς: Ο 28χρονος Σέρβος χαφ διακρίνεται για την ηρεμία στο παιχνίδι του και τις σωστές μεταβιβάσεις του.

Ντένι Χότσκο: Διεθνής Μαυροβούνιος κεντρικός χαφ. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ήρθε φέτος στην Πάφο για να δώσει περισσότερα τρεξίματα και πάθος στον χώρο του κέντρου.

Τζέισον Πάντσεον: Ο πολύπειρος αρχηγός της Πάφου αναμένεται και φέτος να είναι ο απόλυτος ηγέτης των “γαλάζιων” εντός των τεσσάρων γραμμών. Αν και στα 35 του, εντούτοις είναι ικανός να οδηγήσει το σύνολο του Ντάρκο Μίλανιτς προς την επιτυχία.

Παύλος Χαριδήμου: Νεαρός και εξελίξιμος μέσος, προερχόμενος από την ακαδημία της Πάφου.

Γεράσιμος Φυλακτού: Η εμπειρία του Κύπριου χαφ μπορεί να φανεί χρήσιμη στην Πάφο κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο Γεράσιμος θα αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στον πάγκο.

Μπρούνο Λέιτε: Διεθνής ποδοσφαιριστής με το Πράσινο Ακρωτήρι. Πρόκειται 26χρονο μέσο, ο οποίος ήρθε στην Πάφο από το πρωτάθλημα της Νορβηγίας.

Αλέξανδρος Σπόντας: Γέννημα θρέμμα της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ακαδημίας. Αγωνίζεται κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Ναβαρόνε Φοόρ: Ξεχώρισε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Ολλανδός δημιουργικός μέσος έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στο φετινό ρόστερ της Πάφου. Πολύ καλός χειριστής της μπάλας και με τα δύο πόδια.

Όννι Βαλακάρι: Για τον νεαρό “αστέρα” της Πάφου έφθασε η ώρα να κάνει το “step up”. Το πλούσιο του ταλέντο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας εντός Κύπρου.

Ακραίοι επιθετικοί:
Γούλι Σεμέδο: Ο 27χρονος διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι ποδοσφαιριστής ήρθε στην Πάφο για να δώσει ποιότητα στα “φτερά” της ομάδας. Το πέρασμα του στο παρελθόν από το Κυπριακό πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακό και γι’ αυτό τον λόγο οι προσδοκίες γι’ αυτόν είναι μεγάλες.

Λύσανδρος Παπαστυλιανού: Νεαρός από την ακαδημία της ομάδας. Πρόσφατα πήρε κλήση για την Εθνική Παίδων Κύπρου.

Φέλιξ Βα: Ίσως ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Πάφου. Το “παίζω-δεν παίζω” κούρασε όμως τους πάντες.

Ντάγκλας Αουρέλιο: Έδειξε καλά στοιχεία στην προετοιμασία ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος. Θα είναι μία έξτρα λύση στα χέρια του Ντάρκο Μίλαντις για τα άκρα της Πάφου.

Φράνκο Κοβάσεβιτς: Ο νεαρός Κροάτης ήρθε στην Πάφο με τις καλύτερες συστάσεις. Το θέμα είναι να βρει τον ρόλο που του ταιριάζει στον αγωνιστικό χώρο και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολλά στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα.

Ζάιρο Ντα Σίλβα: Ο “μπαρουτοκαπνισμένος” Βραζιλιάνος αποτελεί την μεταγραφική βόμβα της Πάφου στο φετινό καλοκαίρι. Αν αποδώσει τα αναμενόμενα τότε είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφορά στην φετινή πορεία των “γαλάζιων”. Είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και έχει στο “αίμα” του το γκολ.

Επιθετικοί:
Κέβιν Μπεριγκό: Άπαντες στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ στρατόπεδο περιμένουν από τον Γάλλο να συνεχίσει απ’ εκεί που σταμάτησε στην περυσινή σεζόν. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής όταν είναι σε φόρμα είναι ικανός να “σμπαραλιάσει” τις αντίπαλες άμυνες.

Χαμπίμπ Αμπτουσαλάμοβ: Νεαρός Ρώσος, ο οποίος ήρθε για να δώσει επιπλέον λύσεις στην επιθετική γραμμή.

Μάρκο Γιοβάνοβιτς: Νεαρός Κύπριος επιθετικός προερχόμενος από την ακαδημία της Πάφου. Πραγματοποίησε πολύ καλή προετοιμασία, σκοράροντας μάλιστα στο φιλικό ματς με τον Ακρίτα Χλώρακας.
