Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Τουρνουά θαλάσσιας Υδατοσφαίρισης στην Πάφο (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Τουρνουά θαλάσσιας υδατοσφαίρισης, που διοργάνωσε η Cyprus Athletic Tourism, σε συνεργασία με τοΝ Δήμο της Πάφου και τον Όμιλο Υδατοσφαίρισης Πάφου με 160 συνολικά συμμετοχές παιδιών κάτω των 15 και εφήβων στην φετινή διοργάνωση που διεξήχθη στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ιωάννης Ιωαννίδης, Τεχνικός Διευθυντής της Cyprus Athletic Tourism ανέφερε πως στο 5ο Τουρνουά θαλάσσιας υδατοσφαίρισης συμμετείχαν 34 ομάδες και 160 διαγωνιζόμενοι, σημειώνοντας πως οι 130 ήταν μικρά παιδιά κάτω των 15 ετών και οι υπόλοιποι έφηβοι, από όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας λόγω και της πανδημίας του Covid- 19 που βρίσκεται σε εξέλιξη .

Νικητής στην ομάδα των ανδρών είπε, αναδείχτηκε στην ομάδα των ανδρών το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, την 2η θέση εξασφάλισε η ομάδα Μπέργκερ και τη 3η θέση η ομάδα της εταιρείας keybolnet. Σκοπός της διοργάνωσης, ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, είναι η προώθηση του αθλήματος, αλλά και η συναναστροφή των παιδιών μέσω του αθλητισμού τόσο εντός όσο και εκτός της Κύπρου.

Παλαιότερα, σημείωσε, συμμετείχαν αθλητές και από το εξωτερικό ωστόσο λόγω της πανδημίας οι συμμετοχές έχουν περιοριστεί σε εσωτερικό επίπεδο. Θέλουμε συνέχισε μικρά παιδιά να έρθουν στον Όμιλο Υδατοσφαίρισης Πάφου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 99254005, συμπλήρωσε. Όπως είπε, το συγκεκριμένο τουρνουά έχει καταστεί θεσμός στην Πάφο καθώς διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και έχει αγκαλιαστεί από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Πάφου.

Τα έπαθλα απένειμαν στους νικητές της φετινής διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Παντελής Σκλιας και ο Πρόεδρος του Ομίλου Υδατοσφαίρισης Πάφου Κώστας Μιχαηλίδης. Το 5ο τουρνουά θαλάσσιας υδατοσφαίρισης ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου.Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, για πέντε έτη, είπε ο κ. Ιωαννίδης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)