Άρεσε η Πάφος κόντρα στην Θέλτα αλλά έδειξε αδυμανίες!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε φιλικό αγώνα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, η Πάφος FC ηττήθηκε με 2-0 επί Ισπανικού εδάφους από την Θέλτα Βίγκο. Αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία έδειξε η ομάδα του κ. Μίλανιτς, αλλά και χτυπητές αδυναμίες.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ντάρκο Μίλανιτς στο πρώτο ημίχρονο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρούτκο, στα άκρα της άμυνας ο Αουρέλιο δεξιά και ο υπό δοκιμή Μιχαήλ αριστερά, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παλάσιος και Μπάιριτς. Μπροστά από την άμυνα και στην θέση του ανασταλτικού μέσου αγωνίστηκε ο Πάνιτς και λίγο πιο προωθημένος ο Χότσκο. Την τριπλέτα πίσω από τον Μπεριγκό που βρισκόταν στην κορυφή αποτελούσαν από δεξιά προς αριστερά οι Φοορ, Βαλακάρι και Σεμέδο.

Ορεξάτοι μπήκαν στον αγώνα οι ΠΑΦΙΤΕΣ οι οποίοι στο πρώτο πεντάλεπτο κατάφεραν να απειλήσουν σε δύο φορές την εστία της Θέλτα Βίγκο. Αρχικά το σουτ του Φοορ έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Ισπανών και στην συνέχεια ο Μπεριγκό από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα της Γαλικίας κρατούσε όλο και περισσότερο την μπάλα, με τους ποδοσφαιριστές της Πάφου να δείχνουν πιστοί στο πλάνο των αντεπιθέσεων που είχαν.

Η Ισπανική ομάδα παρότι έδειχνε μπλοκαρισμένη επιθετικά, εντούτοις καταφερε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 20λέπτου με τον Νολίτο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Παλάσιος και να σκοράρει με πλασέ.

Στην συνέχεια η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο φάνηκε άτυχη, καθώς το βολέ του Φοορ σταμάτησε στο δοκάρι.

Από μία αδράνεια στα μετόπισθεν της Πάφου ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Θέλτα. Συγκεκριμένα στο 35ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 2-0 με κοντινό πλασέ ο Σάντι Μίνα.

Στην επανάληψη οι ΠΑΦΙΤΕΣ κατάφεραν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους στην κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα της Θέλτα. Δυστυχώς ωστόσο για την ομάδα του κ. Μίλανιτς έλειψε το “καθαρό μυαλό” στα τελειώματα των φάσεων.

Στο β’ μέρος πέρασαν σταδιακά στον αγώνα για την Πάφο οι Κοβάσεβιτς, Κβίντα, Ντάγκλας, Χαριδήμου και Αντωνίου.

Το 2-0 υπέρ της Θέλτα ήταν τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα της Πάφου να πραγματοποιεί σε γεννικές γραμμές μία αρκετά καλή εμφάνιση.

Συμπεράσματα:

  1. Στα θετικά για την Πάφο FC ήταν η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη που είχαν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές του Ντάρκο Μίλανιτς. Το έργο του Σλοβένου προπονητή άρχισε σιγά-σιγά να φαίνεται εντός του αγωνιστικού χώρου.
  2. Ο νεοφερμένος Κοβάσεβιτς στο λίγο που αγωνίστηκε έδειξα καλά στοιχεία.
  3. Ο Ναβαρόνε Φοορ αγωνιζόμενος στο δεξιό φτερό της επίθεσης ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ΠΑΦΙΤΕΣ. Ο Ολλανδός ήταν αρκετά κινητικός και απείλησε αρκετές φορές με τα εξαιρετικά πόδια που διαθέτει.
  4. Η “γύμνια” της Πάφου στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν και πάλι ολοφάνερη. Ο υπό δοκιμή Αλέξανδρος Μιχαήλ που κλήθηκε να αγωνιστεί εκεί, έδειξε να δυσκολεύεται αρκετά, καθώς η φυσική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας.
  5. Το αμυντικό δίδυμο Παλάσιος-Μπάιριτς έδειξε να μην συνεννοείται πολύ καλά. Λογικό, καθώς οι δύο τους ελάχιστες φορές αγωνίστηκαν μαζί.
  6. Για ένα ακόμη ματς η Πάφος έδειξε αδυναμία στα τελειώματα των φάσεων.