Οι “Κύπριοι” που θα δούμε στο Euro 2020!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αν και με καθυστέρηση ενός έτους, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Euro 2020!

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Απριλίου θα ανοίξει η αυλαία διοργάνωσης με τον αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία.

Μπορεί η Κύπρος μας να μην συμμετέχει στο Euro 2020, ωστόσο οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν αρκετούς γνώριμους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, 8 στο σύνολο παίκτες που αγωνίζονται στο Κυπριακό πρωτάθλημα θα ζήσουν το “όνειρο” του Euro!

Οι 8 ποδοσφαιριστές του Κυπριακού πρωταθλήματος που θα αγωνιστούν στο Euro 2020 είναι οι εξής:

Πάουλους Αραγιούρι (Πάφος FC): Ο γνώριμος σε όλους μας υψηλόσωμος στόπερ είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Φινλανδίας. Μάλιστα, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο αρχηγός της ομάδας του Μάρκο Κάνερβα!

Όννι Βαλακάρι (Πάφος FC): Το παιδί “θαύμα” της Πάφου. Ο Βαλακάρι μόλις στα 21 του χρόνια θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα της Φινλανδίας. Θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Euro 2020.

Ιβάν Τρισκόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας): Τα λόγια είναι περιττά για τον 34χρονο πολύπειρο επιθετικό της Εθνικής ομάδας των Σκοπίων. Θα είναι παρών στην παρθενική συμμετοχή της Εθνικής ομάδας της χώρας του σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Στέφαν Σπιρόφσκι (ΑΕΚ Λάρνακας): Ο μέσος των Σκοπίων στα 30 του χρόνια θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μία τόσο μεγάλη εμπειρία όπως είναι το Euro. Πραγματοποίησε γεμάτη σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ και αυτό θα τον βοηθήσει να έχει αγωνιστικό ρυθμό στα παιχνίδια κόντρα σε Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία.

Νταμιάν Σισκόφσκι (Δόξα Κατωκοπιάς): Ο 26χρονος “πορτιέρε” της Δόξας με τις εμφανίσεις στου στο Κυπριακό πρωτάθλημα δικαίως διεκδικεί την θέση βασικού στην Εθνική ομάδα των Σκοπίων στο Euro 2020.

Τόμας Χούμποτσαν (Ομόνοια): Το μόνο βέβαιο είναι ότι η χρονιά που διανύουμε θα μείνει αξέχαστη στον Σλοβάκο αμυντικό. Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής μετά την κατάκτηση του Κυπριακού πρωταθλήματος με την Ομόνοια θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Euro 2020 με την Εθνική Σλοβακίας!

Μίχαλ Ντούρις (Ομόνοια): Μπορεί στην ομάδα της Ομόνοιας να μην θεωρείται βασική λύση για την γραμμή κρούσης, ωστόσο στην Εθνική Σλοβακίας ο Στέφαν Τάρκοβιτς του δίνει ευκαιρίες και ο Ντούρις πολλές φορές τον έβαλε “ασπροπρόσωπο”, πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ. Ο 33χρονος επιθετικός θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Euro 2020!

Άνταμ Λανγκ (Ομόνοια): Ο αμυντικός των “πρασίνων” πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν και δίκαια πήρε την κλήση για την Εθνική Ουγγαρίας. Μπορεί οι πιθανότητες διάκρισης των “Μαγιάρων” στο Euro 2020 να είναι ελάχιστες, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο Λούφτνερ και η παρέα του θα διασκεδάσουν τα παιχνίδια κόντρα σε Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία!