Το Πρωτάθλημα Cyta φτάνει στο τέλος του

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το 82ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, το Πρωτάθλημα Cyta, φτάνει στο τέλος του. Μια μακρά και δύσκολη διαδρομή η οποία ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου, ολοκληρώνεται στις 29 του Μάη, με όλες τις εκκρεμότητες να έχουν ξεκαθαρίσει από τις προηγούμενες αγωνιστικές. 

Ήταν μια αγωνιστική χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται εν μέσω πανδημίας και χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Ήταν επίσης μια σημαδιακή χρονιά αφού, ήταν η πρώτη στην οποία χρησιμοποιήθηκε το VAR (από τη 14η αγωνιστική και μετά). 

Συνολικά, από τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 264 αγώνες για το Πρωτάθλημα Cyta, 182 στην Α’ φάση, 30 στη Β’ φάση στον Α’ όμιλο και 52 στη Β΄ φάση στον Α’ όμιλο. 

Εκκρεμούν τέσσερις αγώνες για την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης στο Β’ όμιλο. 

Σήμερα Παρασκευή στις 18:00 η Καρμιώτισσα υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα (Cablenet) και στις 20:30 το ΑΠΟΕΛ τον Ερμή (Cablenet). Το Σάββατο στις 18:00 η Πάφος FC παίζει με τον Εθνικός Άχνας (Cablenet) και η Δόξα με την Ε.Ν. Παραλιμνίου (Cytavision). 

Καρμιώτισσα, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Ερμής και Νέα Σαλαμίνα θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Το Πρωτάθλημα Cyta το κατέκτησε η Ομόνοια Λευκωσίας και μαζί με την Κυπελλούχο Ανόρθωση, τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ θα μας εκπροσωπήσουν τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.