Στη Δανία η Εθνική Κύπρου με στόχο τις τρεις νίκες!

Με μοναδικό στόχο τις τρεις νίκες ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ του Silver European League και να … επιστρέψει στη Βόρεια Μακεδονία αναχώρησε μέσω Φρανκφούρτης για την πόλη Slagelse της Δανίας η Εθνική Ανδρών Κύπρου.

Η Εθνική το τριήμερο 28-30 Μαϊου 2021 θα δώσει τρεις πολύ κρίσιμους αγώνες απέναντι στις Εθνικές Ισραήλ, Δανίας και Βορείου Μακεδονίας με τον κάθε ένα από αυτούς να έχει τη δική του σημασία.

Η ήττα που δεχθήκαμε από το Ισραήλ την Κυριακή στη Strumica με 3-2  δυσχεραίνει πολύ το έργο μας όμως πάμε στη Σκανδιναβική χώρα με στόχο τις τρεις νίκες.

Η Εθνική θα προπονηθεί την Πέμπτη 27 Μαϊου στο Antvorskovhallen του Slagelse όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Το παιχνίδι με το Ισραήλ θα αρχίσει στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής και είναι το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο…

Το Σάββατο στις 20:00 η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Δανία και την Κυριακή στις 17:00 θα ολοκληρώσει τους αγώνες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο φάϊναλ – φορ θα προκριθούν οι δυο πρώτες κάθε Ομίλου εκτός εάν σε αυτές περιλαμβάνεται η Βόρεια Μακεδονία που θα φιλοξενήσει το φάϊναλ – φορ οπότε θα προκριθεί απευθείας. Σε τέτοια περίπτωση θα προκριθεί η καλύτερη 2η ομάδα από τους δυο Ομίλους.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Jorge Cannestracci και Λοϊζος Λοϊζου και οι πετοσφαιριστές: Πασαδόροι: Ανδρέας Χρυσοστόμου (Ν. Σαλαμίνα), Κωνσταντίνος Γεωργίου (Ε.Ν.Π.), Ακραίοι: Αυγουστίνος Σαββίδης (Ανόρθωσις), Σωτήρης Σιαπάνης (Ohio State University), Μιχαήλ Κανάρης (ΑΠΟΕΛ),Κωνσταντίνος Σκορδής (ΑΠΟΕΛ), Οδυσσέας Σαββίδης (Παφιακός), Κεντρικοί: Άγγελος Αλεξίου (Ομόνοια – Αρχηγός),Χρίστος Προδρόμου (Ομόνοια) Μάριος Στρουγκάρεβιτς (ΑΠΟΕΛ), Διαγώνιοι: Νικόλας Ελευθερίου (Ομόνοια), Στέφανος Χαριδήμου (ΑΠΟΕΛ), Λίμπερο: Αντώνης Αντωνίου (ΑΕ Καραβά), Νικόλας Χαραλαμπίδης (Ανόρθωσις).

Μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ταξίδι στη Βόρεια Μακεδονία είναι ο Κωνσταντίνος Σκορδής που πήρε τη θέση του Κωνσταντίνου Ιακώβου.

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ Χρίστος Μαλέκκος.

Πηγή: ΚΟΠΕ