Σε πολύ καλή κατάσταση ο Βασίλης Κωνσταντίνου και 2η θέση!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πολύ καλή παρουσία είχε ο ΠΑΦΙΤΗΣ αθλητής του άλματος σε ύψος Βασίλης Κωνσταντίνου στο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων που πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη (26/5) στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα ο Κύπριος πρωταθλητής με άλμα στα 2,24μ. πήρε την 2η θέση καταρρίπτωντας συνάμα το φετινό του ρεκόρ. Ταυτόχρονα, έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο προετοιμασίας του ενόψει του απαιτητικού Καλοκαιριού που ακολουθεί.

Εδώ και μέρες ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε αναφέρει ότι αισθάνεται πολύ καλά με το σώμα του και με τις προπονήσεις του υπό τις οδηγίες του Φώτη Στεφανή. Απλώς χρειαζόταν έναν ανταγωνιστικό αγώνα, στον οποίο θα έβρισκε το σωστό ρυθμό για να φτάσει ψηλά. Και αυτός ο αγώνας ήρθε στις 26 Μαΐου στην Καλλιθέα. Στην περιοχή αυτή της Αθήνας ο Κωνσταντίνου πήγε με καλύτερη φετινή του επίδοση τα 2,16μ. και άρχισε τον αγώνα του από τα 2,10μ. Διαφάνηκε από την αρχή ότι η ημέρα ήταν καλή για τον πρωταθλητή μας στο ύψος, αφού πέρασε με την πρώτη τα 2,10μ., τα 2,15μ., τα 2,20μ. και τα 2,24μ.!!! Στα 2,27μ. είχε πολύ καλή τρίτη προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τα υπερβεί. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως… ξεμπλόκαρε από τα 2,20μ. και κατέγραψε την καλύτερή του εμφάνιση από το 2017!

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και τη σημερινή μου εμφάνιση. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά και αρχίζω σιγά – σιγά να μπαίνω στο φορμάρισμα. Χρειάζομαι αγώνες που θα με βοηθήσουν να βρω ρυθμό, να βρω τα πατήματά μου, τη φορά μου, τα άλματά μου και πιστεύω πως είμαι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Χρειάζομαι απλώς αγώνες. Αν καταφέρω να έχω μία σειρά συνεχόμενων διοργανώσεων, είμαι πεπεισμένος πως μπορώ να φτάσω στα αποτελέσματα που βλέπω ότι έχω στα πόδια μου. Ελπίζω να είμαι καλά και ουσιαστικά η χρονιά άρχισε σήμερα για μένα», μας μετέφερε από την Αθήνα ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος έδωσε αγώνα jump-off για να ξεκαθαρίσει το χρυσό, με τον Σουηδό Φάμπιαν Ντέλριντ, ο οποίος και το κέρδισε με 2,25μ.

Πηγή: ΚΟΕΑΣ