Ετοιμάζονται τα πέντε γήπεδα και το υπαίθριο γυμναστήριο του Δήμου Πάφου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ακόμη έξι έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου Πάφου, με σύγχρονες προδιαγραφές, ολοκληρώνονται σύντομα και δίνονται για χρήση στους δημότες της πόλης μας.

Πρόκειται για το υπαίθριο γυμναστήριο επί της οδού Αγίου Διονυσίου στην περιοχή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, τους δύο χώρους αθλοπαιδιών που βρίσκονται επί της λεωφόρου Αλεξανδρουπόλεως, τους δύο χώρους που βρίσκονται επί της οδού Κάνιγγος (οικόπεδα Αχμέτ Ρασίντ), και τον χώρο επί της οδού Μιντχάτ Πασά στον Μούτταλο. Στους χώρους αυτούς τοποθετούνται ακριλικά πατώματα και νέος εξοπλισμός, ενώ γίνονται περιφράξεις, δαπεδοποιήσεις, ενίσχυση του φωτισμού κ.ά. Οι εργασίες θα αποπερατωθούν εντός δύο μηνών, ενώ το έργο, συνολικής δαπάνης €250.000 χρηματοδοτείται κατά 85% από τον Κ.Ο.Α., στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάπτυξης Κοινωνικού Αθλητισμού.

Επιπρόσθετα, προχωρούν οι διαδικασίες για την προσφοροδότηση του έργου της αναβάθμισης του Ιακώβειου Γυμναστηρίου Πάφου (παλιό στάδιο Γ.Σ.Κ.), ώστε να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο στο κέντρο της πόλης, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Τους χώρους επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Λεόντιο Τσέλεπο, τη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη και αρμόδιους λειτουργούς.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι ο Δήμος σε στενή συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ανακαινίζει και διαμορφώνει χώρους αθλητικής υποδομής στη βάση σωστών προδιαγραφών. Εξήγησε ότι δημιουργούνται πέντε συνολικά γήπεδα μπάσκετ, τένις και μίνι ποδοσφαίρου, καθώς επίσης και ένα υπαίθριο γυμναστήριο. Επίσης, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, ο Δήμος ολοκληρώνει εντός των προσεχών ημερών και το χώρο άθλησης επί της οδού Καβάλας, ο οποίος διαθέτει εξοπλισμό και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όλα αυτά τα γήπεδα, όπως και το υπαίθριο γυμναστήριο, συνέχισε, βρίσκονται στην καρδιά των συνοικιών της πόλης μας, εκεί που κατοικεί ο κόσμος της Πάφου, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα για να αποτελούν καθημερινή επιλογή του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αθλητισμός, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, σημαίνει υγεία, μακριά από παγίδες και εξαρτήσεις, ειδικά για τα νέα παιδιά και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του ΚΟΑ για την καθοριστική του συμβολή του στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε μέρα χαράς τη σημερινή και σημείωσε πως κατά την επίσκεψή του “επιθεώρησαν” τα έργα που έχει εγκρίνει ο Οργανισμός, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο ρόλος του ΚΟΑ. Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό έχουν διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προσφέρουν αθλητισμό και κοινωνικό αθλητισμό όλων των ηλικιών και εξέφρασε τη χαρά του γιατί η Πάφος, όπως είπε, παίρνει αυτό που τις αξίζει και αυτό που δικαιούται. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Δήμο Πάφου θα συνεχιστεί.

Στο πλαίσιο της περιοδείας στους νέους χώρους αθλητικής υποδομής της Πάφου, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του ΚΟΑ, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχος δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την αίθουσα διδασκαλίας του ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη που βρίσκεται στον χώρο του ιστορικού Εκπαιδευτηρίου.