Ασταμάτητη η Πάφος! Πέρασε νικηφόρα και από το “Αμμόχωστος”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την 8η της νίκη σε έντεκα παιχνίδια στην β’ φάση του πρωταθλήματος Cyta πανηγύρισε με ανατροπή η Πάφος FC. καθώς επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας στο στάδιο “Αμμόχωστος/Επιστροφή” με 2-1. Στους 57 βαθμούς έφθασαν οι “γαλάζιοι”, οι οποίοι είναι μία ανάσα από την κατάκτηση της 1ης θέσης του Β’ Ομίλου.

Καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μπήκε η ομάδα της Πάφου, η οποία από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε τις προθέσεις της, έχοντας την κατοχή και τις πρώτες ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, καθώς σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν τους φιλοξενούμενους στην αντεπίθεση.

Στο 25ο λεπτό και ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την εστία του Ρούτκο, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντανίλο, ο οποίος αν και αρχικά νικήθηκε από τον Ρούτκο στη συνέχεια άνοιξε το σκορ στην επαναφορά.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα, η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε στροφές και λίγο έλειψε να πληγώσει την άμυνα της Πάφου με ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 1-0.

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα στο β’ μέρος για την Πάφο, καθώς στο 47ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει με το σουτ του Βα. Ο Ανγκολέζος με ατομική ενέργεια και συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βεσελόφσκι, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το γκολ του Βα έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Στηβ Κωνσταντινίδη και παράλληλα αποσυντόνισε τους “ερυθρόλευκους”. Η Πάφος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να φθάσει στην ανατροπή του σκορ με εκπληκτικό τρόπο. Ο Κέβιν Μπεριγκό στο 78ο λεπτό με διαγώνιο βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, σημειώνοντας το 1-2.

Στα λεπτά που απέμενεν μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, η Πάφος κατάφερε να με σχετική άνεση να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη στην β’ φάση του πρωταθλήματος Cyta.