Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Κύπρου στο τραπ ανδρών στο Λονάτο

Από: Γιώργος Γεωργίου

Εκτός τελικού στο αγώνισμα του τραπ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF στο Λονάτο της Ιταλίας, έμειναν οι Κύπριοι σκοπευτές. Το διήμερο Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Μαΐου, οι αθλητές του τραπ στόχευσαν τους 125 δίσκους, με τον Άδωνη Μυλωνά και τον Νικόλα Κυριάκου να είχαν το καλύτερο αποτέλεσμα, με 117 πετυχημένους δίσκους. Ο πρώτος αγωνίστηκε ως μέλος της ομάδας ανδρών, μαζί με τους Ανδρέα Μακρή και Αδάμο Σελίπα και ο δεύτερος συμμετείχε για την εξασφάλιση του Ολυμπιακού ορίου MQS.

Ο Μακρής, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση, είχε 115 και ο Σελίπας έκλεισε τον αγώνα με 109. Η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στους 120 δίσκους. Συνοδός του τραπ ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου.

Ο αγώνας στο Λονάτο, δεν έδινε Ολυμπιακή πρόκριση αλλά αποτελεί ουσιαστικά αγώνα προετοιμασίας, ενόψει του Πανευρωπαϊκού στο Όσιγιεκ της Κροατίας (20/05-06/06), εκεί όπου θα κριθούν οι τελευταίες κάρτες πρόκρισης για το Τόκιο.

Θυμίζουμε, πως τις προηγούμενες μέρες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF στο Λονάτο, συμμετείχε και το σκητ, με την Κωνσταντίνα Νικολάου να προκρίνεται στον τελικό των γυναικών, εκεί όπου κατέλαβε την 6η θέση.

Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου

15 Μαΐου 2021