Απόψε ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ολυμπιακό!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ο 78ος τελικός του Κυπέλλου Coca – Cola διεξάγεται σήμερα Σάββατο, στις 20:30 στο ΓΣΠ, με την Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και μαζί, μια θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Άλφα Κύπρου καθώς και δωρεάν διαδικτυακά στο σύνδεσμο https://www.alphacyprus.com.cy/live

Η Ανόρθωση θέλει να κατακτήσει το 11ο της Κύπελλο και το πρώτο μετά από 13 χρόνια και ο Ολυμπιακός το 2ο του Κύπελλο μετά την κατάκτηση του 1977. 

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου που Ανόρθωση και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται μαζί στον τελικό. Η πρώτη ήταν το 1962.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην παρουσία 3420 θεατών με απαραίτητη προϋπόθεση το SafePass, δηλαδή, αρνητικό τεστ 72 ωρών, ή εμβολιασμός με την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες από την πρώτη δόση, ή το άτομο να έχει νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης θα καταλάβουν το κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας και το νότιο πέταλο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα καταλάβουν την ανατολική κερκίδα και το βόρειο πέταλο.

Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν στις 18:30.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο γήπεδο είναι υποχρεωτική όπως επίσης και όλα όσα προνοούνται από το πρωτόκολλο, δηλαδή οι αποστάσεις και η αποφυγή συνωστισμού.

Και στο φετινό τελικό θα υπάρξει ανάδειξη του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του τελικού από τις ψήφους των αθλητικών συντακτών και από την Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΠ. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διαιτητική ομάδα του τελικού θα αποτελείται από τους ακόλουθους: 

Διαιτητής: Hategan Ovidiu Alin
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ghinguleac Radu Stefan
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Cheorghe Sebastian Eugen
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Gil Pawel
AVAR: Χριστοφόρου Μάριος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας