Στο Λονάτο βρίσκεται η εθνική ομάδα σκητ της Κύπρου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην πόλη Λονάτο της Ιταλίας, περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά από το Μιλάνο, βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης (6/5) η αποστολή της εθνικής ομάδας σκητ, ενόψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF.

Το αγώνισμα του σκητ στο τρίτο και τελευταίο για φέτος Παγκόσμιο Κύπελλο (προηγήθηκαν τα δύο σε Κάιρο και Δελχί), θα διεξαχθεί το διήμερο Κυριακή 9 Μαΐου και Δευτέρα 10 του μήνα. Την Τρίτη 11 Μαΐου θα λάβει χώρα το ομαδικό στο
σκητ και την επομένη το μικτό σκητ.

Έξι αθλητές και αθλήτριες του σκητ και δύο συνοδοί περιλαμβάνονται στο πρώτο σκέλος της αποστολής της Κύπρου στην Ιταλία και οι οποίοι ταξίδεψαν την Πέμπτη με απευθείας πτήση από τη Λάρνακα στο Μιλάνο. Πρόκειται για τους Γιώργο Αχιλλέως, Νικόλα Βασιλείου και Στέφανο Νικολαΐδη οι οποίοι θα αγωνιστούν και στο ομαδικό. Τους Σωτήρη Ανδρέου και Νικόλα Αναστασιάδη οι οποίοι θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση των Ολυμπιακών ορίων (MQS). Και την Κωνσταντίνα Νικολάου, η μοναδική αθλήτρια στην αποστολή. Συνοδοί τους, ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών Τάκης Χριστοφόρου και η προπονήτρια Ειρήνη Παντελή.

Το δεύτερο σκέλος της κυπριακής αποστολής για το Λονάτο, η εθνική ομάδα τραπ,θα αναχωρήσει για την Ιταλία τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με τον διήμερο αγώνα τραπ ναδιεξάγεται στις 13 και 14 του μήνα.

Την αποστολή του τραπ θα αποτελέσουν οι Ανδρέας Μακρής, Αδάμος Σελίπας, Άδωνης Μυλωνάς και για το MQS ο Νικόλας Κυριάκου. Συνοδός τους θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου.

Πρόβα για το Ευρωπαϊκό
Πέραν από τη σημαντικότητα της συμμετοχής σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF, ο αγώνας ουσιαστικά θα αποτελέσει την τελική πρόβα για τους σκοπευτές μας,ενόψει της συμμετοχής τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής (20 Μαΐου-6 Ιουνίου 2021) που θα γίνει στο Όσιγιεκ της Κροατίας. Το επερχόμενο Πανευρωπαϊκό στην Κροατία αποτελεί το πλέον κρίσιμο ραντεβού στο άθλημα της σκοποβολής, αφού μοιράζει τις τελευταίες κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής, η Κύπρος έχει εξασφαλίσει τρεις προκρίσεις σκοπευτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις κάρτες πρόκρισης εξασφάλισαν για την Κύπρο ο Δημήτρης Κωνσταντίνου (σκητ), η Άντρη Ελευθερίου (σκητ) και Ανδρέας Μακρής (τραπ). Η κάθε χώρα δικαιούται μέχρι δύο κάρτες ανά Ολυμπιακό αγώνισμα.

Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου
7 Μαΐου 2021