Στα προκριματικά του FIBA 3×3 Europe Cup 2021 η Εθνική Κύπρου

Η Εθνική Ανδρών 3×3 ετοιμάζεται για να συμμετέχει για πρώτη φορά στα προκριματικά του FIBA 3×3 Europe Cup. Θυμίζουμε πως η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2021, στο Παρίσι (Γαλλία).

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσημη συμμετοχή για αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου σε διεθνείς διοργανώσεις. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018, στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων που είχαν διεξαχθεί στην Ταραγόνα (Ισπανία). Η Κύπρος τότε είχε αγωνιστεί με Εθνική Ανδρών Κ23 και κατέλαβε την 6η θέση.

Η Εθνική Ανδρών 3×3 θα αγωνιστεί στα προκριματικά τα οποία θα διεξαχθούν στις 26-27 Ιουνίου σε Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και Κονστάντα (Ρουμανία). Η Εθνική Κύπρου θα αγωνιστεί στην Κονστάντα, όπου στον ίδιο όμιλο θα βρίσκονται οι: Ρουμανία, Λετονία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Λιθουανία, Σουηδία, Γιβραλτάρ, Ιρλανδία, Κόσοβο, Ολλανδία και Γεωργία.

Στο δεύτερο γκρουπ αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τελ Αβίβ θα συμμετέχουν οι: Ισραήλ, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Τουρκία, Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Ανδόρα, Αζερμπαϊτζάν, Μαυροβούνιο.

Από κάθε ένα από τα δύο πιο πάνω γκρουπ θα προκριθούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες. Στην τελική φάση του FIBA 3×3 Europe Cup έχουν ήδη εξασφαλισμένη θέση οι: Γαλλία (διοργανώτρια), Σερβία και Σλοβακία. Συνολικά στην τελική φάση της διοργάνωσης θα συμμετέχουν δώδεκα ομάδες.