Χριστιάνα Σολωμού: Η MVP του Γυναικείου πρωταθλήματος αποκλειστικά στο AthlitikaPress

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια του φετινού Παγκύπριου Γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κατάγεται από την Πάφο και ονομάζεται Χριστιάνα Σολωμού!

Η παίκτρια της Νέας Σαλαμίνας και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας μας, μίλησε αποκλειστικά στο “AthlitikaPress” και σας παρουσιάζουμε όσα αναλυτικά μας δήλωσε.

Διαβάστε όσας μας δήλωσε πιο κάτω:

-Η σεζόν ολοκληρώθηκε και ανακυρήχθηκες MVP του φετινού πρωταθλήματος Dimco. Πως βίωσες εσύ την φετινή αγωνιστική περίοδο;

Η φετινή χρόνια ήταν ίσως η δυσκολότερη της καριέρας μου. Μία χρονιά γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα. Παρ’ολα αυτά, μέσα από τις δυσκολίες έχω δυναμώσει, περισσότερο ψυχικά. Το φετινό βραβείο ήταν απαραίτητο για να συνεχίσω τη προσπάθεια”.

-Σε γεμίζει ευθύνες το γεγονός ότι είσαι αρχηγός της Εθνικής Κύπρου;

Σίγουρα το να φοράς το περιβραχιόνιο είναι μεγάλη ευθύνη. Πόσο μάλλον αυτο της εθνικής. Πολλές οι ευθύνες, όμως η περηφάνια μεγαλύτερη!”

-Αγωνίστηκες για μία σεζόν στην πολυπρωταθλήτρια Τσεχίας Σπάρτα Πράγας. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συνάντησες εκεί και πως βίωσες αυτή σου την εμπειρία;

Η σεζόν στη Σπάρτα ήταν μία μοναδική εμπειρία. Η κουλτούρα του λαού και ο τρόπος ζωής ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που είχα να αντιμετωπίσω. Επίσης, ο ρυθμός παιχνιδιού σε σύγκριση με Κύπρο ήταν αρκετά πιο γρήγορος”.

-Πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα στην Κύπρο να είναι επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια;

Οι δυσκολίες είναι πολλές, όμως η κυριότερη δυσκολία είναι ο μισθός. Δεν είναι ικανοποιητικός ούτως ώστε να μπορέσει μια γυναίκα ποδοσφαιρίστρια να έχει ενα αξιοπρεπές βιώσιμο τρόπο ζωής. Έτσι, αν οχι όλες οι παίκτριες, οι περισσοτερες αναγκάζονται να εργάζονται παράλληλα με το ποδόσφαιρο”.

-Ήταν δύσκολο να αποδεχθεί ο περίγυρος σου στην αρχή ότι θα ακολουθήσεις τον δρόμο του ποδοσφαίρου;

“Για καλή μου τύχη ανηκω στο μικρό ποσοστό γυναικών ποδοσφαιριστριών όπου ο περίγυρος δεν αποδέχθηκε απλά την προσπάθεια μου αυτή, αλλα τη στήριξε κιόλας”.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα έστελνες στα νεαρά παιδιά και ειδικότερα στις νεαρές ποδοσφαιρίστριες που τώρα μπαίνουν στον χώρο του αθλητισμού;

“Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός είναι μια απο τις ομορφοτερες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει καποιος στο ταξίδι της ζωης του. Διδάσκει πειθαρχία, γυμνάζει σώμα και μυαλό, σε ενθαρρύνει να βάζεις στόχους και να βαδίζεις προς την υλοποίηση τους. Για τις νεαρές ποδοσφαιρίστριες θα πω ότι το ποδοσφαιρο στην Κύπρο και συγκεκριμένα το γυναικείο έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Η ενασχόληση τους με το άθλημα θα δώσει επιπλέον ελπιδες για περισσότερη ανάπτυξη του αθλήματος”.