Ρίχνουν “χρυσάφι” οι Ρώσοι και μετατρέπουν την Πάφο FC σε κορυφαίο κλαμπ (Λεπτομέρειες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πολλά χρήματα ακόμα θα επενδύσουν στην Πάφο FC οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της, μιας και ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε ριζική ανακαίνιση του προπονητικού κέντρου “Νάσος Κωνσταντίνου”, αλλά και στην δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας που θα καλύπτει τις ανάγκες της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας και όχι μόνο!!

Συγκεκριμένα για το προπονητικό κέντρο (βοηθητικά γήπεδα Γεροσκήπου) θα δαπανηθούν 5 εκατομμύρια ευρώ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2021 και θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν.

Τα γήπεδα των ακαδημιών θα μετατραπούν σε δύο (τώρα είναι τρία) πλήρους μεγέθους. Το ένα θα είναι με γρασίδι (υβριδικής επιφάνειας) και το άλλο με τεχνητό χλοοτάπητα. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθει γήπεδο για “beach football” (με άμμο), χώρος στάθμευσης και θα γίνει αλλαγή στην περίφραξη πέριξ του προπονητικού κέντρου. Τέλος, στο γήπεδο όπου προπονείται η πρώτη ομάδα θα δημιουργηθεί κέντρο αποκατάστασης με σύγχρονο Spa (σπα) και πισίνα.

Σε ότι αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, θα βρίσκεται στο συγκρότημα ακινήτων B&B (περιοχή Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο). Θα δημιουργηθούν εστιατόριο και αίθουσες συνεδριάσεων του ξενοδοχείου, καθώς και κατασκευή γυμναστηρίου εντός του ξενοδοχείου. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ομάδων της Πάφος FC και του Ακρίτα Χλώρακας, αλλά και για το προσωπικό της ακαδημίας και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Στόχος της διοίκησης των Ρώσων επενδυτών είναι η δημιουργία των συνθηκών για συνεχή ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών (πρώτης ομάδας και ακαδημίας), ούτως ώστε να μετατραπεί η ομάδα της Πάφου σε κορυφαίο σύλλογο και να λειτουργεί στα πρότυπα μεγάλων ομάδων.

Τέλος, στη νέα αγωνιστική περίοδο θα επενδυθούν εκατομμύρια στην Ακαδημία και την ομάδα Νέων, αλλά θα υπάρχει και ομάδα Β (της Πάφος FC), καθώς στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Πάφο και στην Κύπρο γενικότερα.

Δείτε φωτογραφίες από τα σχέδια των Ρώσων επενδυτών της Πάφος FC: