“Έπνιξε” τον Εθνικό και πήρε σημαντικό διπλό η Πάφος FC (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο καλύτερο της φετινό εκτός έδρας αγώνα, η Πάφος FC έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το “Δασάκι” της Άχνας επικρατώντας του Εθνικού με 2-0. Τους 45 βαθμούς έφθασαν οι ΠΑΦΙΤΕΣ, οι οποίοι βρίσκονται στην 2η θέση του Β’ Ομίλου, ωστόσο με παιχνίδι λιγότερο από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΠΟΕΛ.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκε η ομάδα της Πάφου, η οποία δημηιούργησε πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Μπογκαντίνοβ και η αστοχία δεν της το επέστρεψαν. Ταυτόχρονα, οι “γαλάζιοι” έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ρούτκο, ο οποίος απειλήθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση μπήκε η ομάδα του Στηβ Κωνσταντινίδη και στην επανάληψη, συνεχίζοντας να είναι το ίδιο επικίνδυνη προς την εστία του Μπογκαντίνοβ. Μάλιστα, στις πρώτες τις επιθετικής προσπάθειες στο β’ μέρος, η ομάδα της Πάφου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον φορμαρισμένο Κέβιν Μπεριγκό. Ο Γάλλος βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή του Εθνικού μετά από πάσα του Βαλακάρι, προσποιήθηκε και σούταρε, σημειώνοντας το 1-0.

Οι ΠΑΦΙΤΕΣ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 68ο λεπτό, όμως το πλασέ του δραστήριου σήμερα Μέρφι απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Εθνικού με τα ακροδάκτυλα.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βάλουν πίεση στην άμυνα της Πάφου για να φθάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Αντιθέτως, ο Πάνιτς θα μπορούσε να σκοράρει για την Πάφο σε μία αντεπίθεση, όμως και πάλι ο Μπογκαντίνοβ λειτούργησε σωτήρια για την ομάδα της Άχνας.

Στο 90ο λεπτό η Πάφος FC κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Εθνικού Μπογκαντίνοβ. Ο Σκοπιανός σημάδεψε το κεφάλι του Τόρρες άθελα του και ο Αργεντίνος χρίστηκε σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 υπέρ της ομάδας του.

Για την Πάφο αγωνίστηκαν οι εξής:
Ρούτκο, Σάιζ, Αραγιούρι, Κβίντα, Αουρέλιο (Σπόντας), Φοορ, Πάνιτς, Πάντσεον, Βαλακάρι (Καμπράλ), Μέρφι (Τόρρες), Μπεριγκό.

Η “ακτινογραφία” του αγώνα:

6′: Σουτ του Μέρφι αποκρούει ο Μπογκαντίνοβ.
10′: Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο. Την προβολή του Πάντις από κοντά απέκρουσε ο Μπογκαντίνοβ σε κόρνερ.
13′: Κεφαλιά από τον Ζάκπα αποκρούει εύκολα ο Ρούτκο.
14′: Σουτ του Μπεριγκό εντός περιοχής αποκρούει ο Μπογκαντίνοβ.
22′: Κεφαλιά του Ζάκπα μετά από κόρνερ αποκρούει ο Ρούτκο.
27′: Σουτ του Σάιζ αποκρούει δύσκολα ο Μπογκαντίνοβ.
33′: Διαγώνιο σουτ του Αουρέλιο η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
45+2: Η κοντινή κεφαλιά του Μπεριγκό κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
54′: Γκολ για την Πάφο. Ο Μπεριγκό με ωραία προσποίηση και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
68′: Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο. Ο Μέρφι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ωστόσο το πλασέ του σταμάτησε ο Μπογκαντίνοβ με τα ακροδάκτυλα.
88′: Τραγικό λάθος από τον Μπογκαντίνοβ, ο οποίος σημάδεψε τον Τόρρες, που με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 υπέρ της Πάφου.
93′: Μακρινό σουτ ο Γκουντόμπιακ το οποίο αποκρούει ο Ρούτκο.