Δεν “Χ”άρηκε κανείς στο ντέρμπι της Πέγειας (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο με ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, μεγάλες ευκαιρίες και χωρίς κανένα γκολ, Πέγεια 2014 και Ολυμπιάδα Λυμπιών συμβιβάστηκαν με τον βαθμό ισοπαλίας. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Κατηγορίας παραμένει η ΠΕΓΕΙΩΤΙΚΗ ομάδα με 45 βαθμούς και έχει πλέον “συγκάτοικο” την Ομόνοια 29ης Μαΐου, η οποία κέρδισε νωρίτερα τον Π.Ο. Ορμήδειας με 3-0.

“Μουδιασμένα” μπήκαν στον αγώνα οι γηπεδούχοι δίνοντας το δικαίωμα στην Ολυμπιάδας να δημιουργήσει τις πρώτες της ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Όσο κυλούσε ο χρόνος το σύνολο του Γιάννη Χριστοδούλου κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει τους διαδρόμους προς καρέ του Πάρντο σε καμία περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να χτυπήσουν την Πέγεια στην αντεπίθεση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το α’ μέρος να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Πιο απειλητική μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Πέγειας, η οποία κατάφερε πολύ νωρίς να δημιουργήσει τις πρώτες της ευκαιρίες στον αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Χρυσοστόμου είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει στο 51′ και 57ο λεπτό της συνάντησης.

Από την αντίπερα όχθη, η ομάδα των Λυμπιών απάντησε στις ευκαιρίες της Πέγειας στο δεκάλεπτο 60-70, ωστόσο για κακή της τύχη βρήκε ένα εξαιρετικό Ανδρέα Θεοκλή απέναντι της.

Όσο πλησίαζε το τέλος του παιχνιδιού, τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα νεύρα εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν πάρα πολλά, με τον διαιτητή της συνάντησης να διακόπτει συχνά τον αγώνα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να χάνουν το ρυθμό τους και το θέαμα να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Το “στείρο” 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το πολυπόθητο γκολ και να μην τα καταφέρνουν.

Για την Πέγεια αγωνίστηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές:

Θεοκλή, Μιχαήλ, Δ. Φιλίππου, Ιωάννου, Λουκαΐδης, Πεκρής, Πατσαλίδης, Χρυσοστόμου, Καρίμ, Χριστοφίδης, Π. Φιλίππου.