ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι Γ’ Κατηγορίας: Κέρδισε την μαχητική ΕΝΑΔ η Πέγεια (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νικήτρια στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι της Γ’ Κατηγορίας αναδείχθηκε η ομάδα της Πέγειας, η οποία κέρδισε στην έδρα της ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς με 3-0. Στην 3η θέση και τους 39 βαθμούς έφθασαν οι ΠΕΓΕΙΩΤΕΣ, ενώ η ΕΝΑΔ υποχώρησε στην 14η θέση έχοντας 17 βαθμούς.

Αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους από νωρίς μπήκαν οι ποδοσφαιριστές της Πέγειας, οι οποίοι πίεζαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, οι παίκτες της ΕΝΑΔ έδειχναν φοβισμένοι στα πρώτα λεπτά, γεγονός που τους στοίχισε.

Μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης ο Νικόλας Χριστοφίδης κέρδισε πέναλτι για τους γηπεδούχους κοντά στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεση του, σημαδεύοντας σωστά για το 1-0. Για την απόφαση του διαιτητή διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι της ΕΝΑΔ.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 19ο λεπτό μάλιστα, η ΕΝΑΔ απώλεσε κραυγαλέα ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1, όμως το πλασέ του Άκπαν σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ανδρέα Θεοκλή.

Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενουμένων ήχησε σαν “καμπανάκι” κινδύνου για τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χριστοδούλου, οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα απάντησαν στις ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, ο 15χρονος τερματοφύλακας της ΕΝΑΔ Επιφανείου πραγματοποίησε διπλή απόκρουση από κοντινή απόσταση, κρατώντας το 1-0.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, καθώς επικράτησαν οι δυνατές μονομαχίες, μέχρι που φθάσαμε στο 35ο λεπτό όπου σημειώθηκε το 2-0 με εντυπωσιακό τρόπο. Ο ποδοσφαιριστής της Πέγειας Στάθης Πατσαλίδης, με σουτ “οβίδα” από μακρινή απόσταση νίκησε τον Επιφανείου. Το 2-0 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι ποδοσφαιριστές της ΕΝΑΔ έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους, δημιουργώντας αρκετές προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Οι παίκτες του Κώστα Καϊάφα όμως υστέρησαν πολύ στα τελειώματα των φάσεων.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Πέγειας και να μην τα καταφέρνουν. Ταυτόχρονα, οι ΠΕΓΕΙΩΤΕΣ λίγο έλειψε να χτυπήσουν στην κόντρα την άμυνα της ΕΝΑΔ, ωστόσο οι προσπάθειες του Πόλυ Φιλίππου δεν κατέληξαν στον στόχο σε δύο περιπτώσεις.

Στο 87ο λεπτό οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να “κλειδώσουν” τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Μιχάλης Πεκρής αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.