Με άνεση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Παφιακός και τώρα… Ομόνοια! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την αγωνιστική του ανωτερότητα επιβεβαίωσε απόψε στο κλειστό “Αφροδίτη” ο Green Air Παφιακός απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα και “κλείδωσε” την συμμετοχή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου θα συναντήσει την πρωταθλήτρια Ομόνοια.

Η ομάδα της Πάφου επικράτησε στον επαναληπτικό προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου των “ερυθρολεύκων” με 3-0 σετ και σε συνδυασμό με τη νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς, πήρε το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης.

Με πατημένο το πόδι στο γκάζι μπήκε το σύνολο του Κυριάκου Καμπερίδη στον αγώνα, καταφέρνοντας με σχετική άνεση (25-17) να κάνει το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ παρότι οι γηπεδούχοι είχαν πάρει διαφορά ασφαλείας, εντούτοις στους τελευταίους πόντους του σετ χαλάρωσαν, δίνοντας την ευκαιρία στην Νέα Σαλαμίνα να “ψαλιδίσει” στην διαφορά και να επιστρέψει στο ματς. Οι “μπλε” της Πάφου όμως ήταν πιο ψύχραιμοι στις κρίσιμες μπαλιές και έκαναν το 2-0 με σκορ 25-23.

Στο τρίτο σετ και ενώ ο Παφιακός “κλείδωσε” την πρόκριση, ο προπονητής των γηπεδούχων Κυριάκος Καμπερίδης έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς πετοσφαιριστές να αγωνιστούν. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα δεν παράτησε τον αγώνα και κατάφερε με 27-29 να μειώσει σε 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ η ομάδα της Πάφου ήταν καλύτερη και με 25-20 ολοκλήρωσε τον αγώνα με 3-1 στα σετ.

Οι δύο ημιτελικοί Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 12 Απριλίου, με το πρώτο ματς ανάμεσα στον Παφιακό και την Ομόνοια να είναι ορισμένο να διεξαχθεί στο κλειστό στάδιο “Αφροδίτη” στην Πάφο.