“Λύγισε” στο φινάλε η Πέγεια.. “Τζάμπα” ισοπαλία με Ηρακλή Γερολάκκου (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Για το εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, η Πέγεια αν και προηγήθηκε με 2-0 και βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 89ο λεπτό, δεν κατάφερε να φύγει τελικά με τους τρεις βαθμούς από το “Λεβέντειο” στάδιο στην Δευτερά, καθώς εξήλθε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στον Ηρακλή Γερολάκκου, αφήνοντας πίσω της δύο πολύτιμους βαθμούς.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ. Αρχικά, ο Πόλυς Φιλίππου με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, σημειώνοντας το 8ο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Η πίεση των φιλοξενουμένων στην άμυνα του Ηρακλή δεν κόπασε μετά το 0-1. Αντιθέτως, οι ποδοσφαιριστές της Πέγειας συνέχισαν με πίστη στο πλάνο να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Αυτό τελικά ήρθε στο 37ο λεπτό, στο οποίο Τότης Λουκαΐδης στην προσπάθεια του να κάνει κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του και κατέληξε στα δίκτυα, διαμορφώνοντας το 0-2 που ήταν και σκορ α’ μέρους.

Στην επανάληψη, αδικαιολόγητα οι ποδοσφαιριστές της Πέγειας οπισθοχώρησαν, δίνοντας χώρο και την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους. Το γεγονός αυτό στοίχισε στους “κιτρινόμαυρους”, καθώς ο Ηρακλής Γερολάκκου κατάφερε να μειώσει στο σκορ σε 1-2 και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ΠΕΓΕΙΩΤΙΚΗ ομάδα θα έφευγε αν και δύσκολα με το τρίποντο στις αποσκευές της από την Δευτερά, εντούτοις μία αψυχολόγητη ενέργεια στο 89ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι δεν λάθεψαν από την “άσπρη βούλα” και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Με τον σημερινό βαθμό η Πέγεια συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Κατηγορίας με 36 βαθμούς, ανοίγοντας την διαφορά από την Ολυμπιάς Λυμπιών και την Ομόνοια 29Μ στους τρεις βαθμούς.