Προσπάθησε αλλά συμβιβάστηκε με την ισοπαλία η Πάφος FC (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης», καθώς Πάφος FC και ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Στους 36 βαθμούς έφθασε η Πάφος, η οποία παραμένει στην 1η θέση του β΄Ομίλου.

Ημίχρονο χωρίς πολλές ευκαιρίες ήταν το πρώτο, με το ΑΠΟΕΛ να έχει περισσότερο την κατοχή της μπάλας και την Πάφο FC να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι έδειξαν «βραχυκυκλωμένοι» στο επιθετικό κομμάτι, μιας και το δίδυμο Ράκελς-Τόρρες δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε.

Στις λίγες επιθετικές της προσπάθειες στο α’ μέρος, η ομάδα της Πάφου λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 40ο λεπτό ο Τόρρες με ατομική προσπάθεια βγήκε πλάγια μόνος απέναντι στον Ουζόχο, ωστόσο το πλασέ του κόντραρε και έφυγε έξω. Το 0-0 ήταν και αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Με το «καλημέρα» γκολ είχαμε στην επανάληψη. Ο Ντεβινσέντι με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε το Ρούτκο βάζοντας μπροστά το ΑΠΟΕΛ. Ο Αργεντίνος σκόραρε από μεγάλη απόσταση στο 50ο λεπτό.

Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως ο Σαΐζ παρότι βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να βρει εστία με το διαγώνιο του σουτ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, όμως παρά τις δύο προσπάθειες του Αουρέλιο για να σκοράρει το γκολ δεν ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε κι’ αυτός ευκαιρίες για να σημειώςει δεύτερο γκολ, ωστόσο βρήκε σε δύο περιπτώσεις τον Ρούτκο απέναντι του.

Στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού το σύνολο του Στηβ Κωνσταντινίδη προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από την δεξιά μεριά, στην οποία ο Αουρέλιο έκανε ότι ήθελε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 84ο λεπτό. Ο Πορτογάλος «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μπεριγκό, ο οποίος με προβολή σημείωσε το 1-1.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του ματς, η Πάφος προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, όμως σε δύο περιπτώσεις ο Καμπράλ δεν μεταβίβασε σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικές ευκαιρίες.

Η φάση του αγώνα ήρθε στον χρόνο των καθυστερήσεων. Ο Βαλακάρι με σουτ «κεραυνό» έξω από την περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Ουζόχο, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 1-1 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.