Επίλεκτη Κατηγορία: Κοινή επιστολή 7 ομάδων προς ΚΟΠ και ΣΤΟΚ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με κοινή επιστολή τους προς ΚΟΠ και ΣΤΟΚ, τα επτά σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ που επιθυμούν την επανέναρξη του πρωταθλήματος παραθέτουν τις εισηγήσεις τους, ούτως ώστε να μην αδικηθούν ομάδες εάν τελικά η διοργάνωση διακοπή οριστικά.

Διαβάστε λεπτομέρειες στην ανακοίνωση:

Μετά τη συνάντηση που είχαμε τα σωματεία της επίλεκτης κατηγορίας Σ.Τ.Ο.Κ, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, φάνηκε για άλλη μια φορά  ξεκάθαρα ότι έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις ανάμεσα στις ομάδες όσο αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με το φετινό πρωτάθλημα. 

Από την μία πλευρά υπάρχουν οι ομάδες οι οποίες, για τους λόγους που έχουν παραθέσει, τους οποίους σεβόμαστε απόλυτα, επιθυμούν τη διακοπή (ακύρωση) του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα την κατάργηση της διαβάθμισης. Σημειώνουμε εδώ ότι οι ομάδες αυτές δεν έχουν εκφράσει καθόλου άποψη όσο αφορά την υπόθεση ανόδου των δύο ομάδων από την επίλεκτη κατηγορία στην τρίτη κατηγορία.  Από την άλλη πλευρά έχουμε τις ομάδες που θέλουν επανέναρξη του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους έστω και με μειωμένο αριθμό αγωνιστικών.

Παρατηρούμε ότι και οι δύο απόψεις έχουν τα δικά τους έντονα επιχειρήματα γεγονός που οφείλουμε να σεβαστούμε και να αναζητήσουμε μία μορφή λύσης η οποία θα ικανοποιεί όλους. Συνεπώς, προς εξυπηρέτηση και ικανοποίηση όλων αναλαμβάνουμε, ως σωματεία που επιθυμούμε την επανέναρξη του πρωταθλήματος, την πρωτοβουλία να εισηγηθούμε όπως προχωρήσει η επανέναρξη του πρωταθλήματος με κάποια μορφή που θα συμφωνηθεί ΜΟΝΟΝ ανάμεσα στα σωματεία που επιθυμούν την επανέναρξη. Με αυτό τον τρόπο θα τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν τις δύο θέσεις ανόδου στην τρίτη κατηγορία στο γήπεδο, αφού πρόκειται για σωματεία που από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είχαν ως στόχο να διεκδικήσουν μία από τις δύο θέσεις ανόδου στην τρίτη κατηγορία.  

Επιπρόσθετα εισηγούμαστε όπως γίνει αποδεκτό το αίτημα των σωματείων που δεν δύνανται να αγωνιστούν και επιθυμούν την κατάργηση της διαβάθμισης. Σημειώνουμε δε ότι τα σωματεία που επιθυμούν να αγωνιστούν να το πράξουν με ένα αριθμό αγώνων που να επιτρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα περί τα τέλη Μαΐου όπως έχει ζητηθεί από την ΚΟΠ.  

Έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι η πιο πάνω εισήγησή μας είναι μία λύση η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να ικανοποιήσει και εξυπηρετήσει όλους και ταυτόχρονα να αποδοθεί ένας είδος δικαιοσύνης και ανταμοιβής των κόπων και των προσπαθειών παραγόντων και αθλητών.

Δηλώνουμε την προθυμία και ετοιμότητά μας ώστε το θέμα να συζητηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή έναρξη και ολοκλήρωση του «πρωταθλήματος ανάγκης» μέσα σε πλαίσια ασφάλειας.   

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και δηλώνουμε τη βεβαιότητα μας για θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

Με εκτίμηση

Τα σωματεία

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ

ΟΡΦΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

KORNOSF.C 2013

ΑΣΠΙΣ Πύλας

ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου

ΑΕΠ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ

ΑΕΚ Κοράκου