Κέρδισε την Καρμιώτισσα και είναι άνετη στην βαθμολογία η Πάφος FC (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πιο άνετη βαθμολογικά μπορεί να νιώθει η Πάφος FC, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα των “play-out” της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών με 2-1. Στους 35 βαθμούς έφθασαν οι “γαλάζιοι” με το σημερινό τρίποντο και συνεχίζουν να βρίσκονται στην 1η θέση του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος Cyta.

Από στημένη φάση προήλθε το πρώτο γκολ της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας για ένα ακόμη παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό ο Βαλακάρι “σέρβιρε” στον συμπατριώτη του Αραγιούρι, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Το γρήγορο γκολ βοήθησε τους γηπεδούχους να αποβάλουν το άγχος, με αποτέλεσμα να ελέγχουν τον αγώνα καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Αφού απείλησε δύο φορές με τον Βα, το 2-0 προήλθε από ακόμη ένα αμυντικό. Συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό ο Αουρέλιο πήρε την μπάλα από δεξιά, με γρήγορη κούρσα έφθασε στην μεγάλη περιοχή της Καμριώτισσας και με διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κίττου. Το 2-0 ήταν και σκορ α’ μέρους.

Στην επανάληψη το σύνολο του Στηβ Κωνσταντινίδη συνέχισε απ’ εκεί που έμεινε στο α’ μέρος, πιέζοντας ασφυχτικά τους ποδοσφαιριστές της Καρμιώτισσας σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει το 3-0 στα αρχικά στάδιο του β’ ημιχρόνου από τις προσπάθειες των Αουρέλιο και Πάνιτς, ωστόσο οι δύο παίκτες ήταν άστοχοι.

Στο 72ο λεπτό η Καρμιώτισσα κέρδισε πέναλτι με την βοήθεια του VAR, καθώς από τις επαναληπτικές προβολές φάνηκε ότι ο Κβίντα ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων. Ο Ρομό εκτέλεσε δύο φορές το πέναλτι, μιας και στην πρώτη ο Ρούτκο απέκρουσε, όμως αντικανονικά δεν πατούσε την γραμμή του τέρματος. Ο επιθετικός της Καρμιώτισσας την δεύτερη φορά σκόραρε, σημειώνοντας το 2-1.

Απ’ εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι δεν αγχώθηκαν. Αντιθέτως έψαξαν με τα μανίας το τρίτο γκολ που θα “καθάριζαν” την υπόθεση νίκη. Στο 78ο λεπτό το VAR επέμβηκε και πάλι στον αγώνα, μιας και το μαρκάρισμα στον Πάνιτς στην μεγάλη περιοχή της Καρμιώτισσας κρίθηκε αντικανονικό. Ο Βαλακάρι εκτέλεσε το πέναλτι, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Κίττου.

Στα λεπτά που έμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, η Πάφος είχε αρκετές ευκαιρίες ακόμη για να σκοράρει, όμως δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει με σκορ 2-1.