Χ. Αχιλλέως (Γεροσκήπου FC): “Είναι δύσκολο να επαναρχίσει η Επίλεκτη Κατηγορία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις στο “AthlitikaPress.com” έκανε ο πρόεδρος της Γεροσκήπου FC Χαράλαμπος Αχιλλέως, με τις οποίες αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ και κατά πόσο είναι εφικτή η επανέναρξη του στην φετινή σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Για το γεγονός ότι η Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ δεν συμπεριλαμβάνεται στις τελευταίες χαλαρώσεις του Υπουργείου Υγείας:

“Νιώθουμε αδικημένοι στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ γιατί είναι άδικο να ξεχωρίζουν το ποδόσφαιρο σε κατηγορίες και ομάδες. Άδικο είναι το γεγονός ότι στις άλλες κατηγορίες δόθηκε άδεια να πραγματοποιούν ομαδικές προπονήσεις, ενώ για εμάς όχι. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα”.

Για το αν είναι εφικτή η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας:

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί αυτόματα θα βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών μας μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Η Γεροσκήπου FC είναι ένα από τα οχτώ σωματεία της κατηγορίας που τάχθηκαν κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος, καθώς φθάσαμε αρχές Μαρτίου και μόνο 8 αγωνιστικές πραγματοποιήθηκαν στην φετινή σεζόν. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τον Μάιο. Εντούτοις, εάν μας δοθεί ο χρόνος να προετοιμαστούμε κατάλληλα και η οικονομική στήριξη, τότε ναι θα είμαστε θετικοί στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θα πρέπει όμως πρώτα όλα τα σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας να διασφαλίσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας αλλά και την οικονομική μας επιβίωση”.

Για τα αν θα υπάρξουν εξελίξεις άμεσα:

“Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω 8-9 σωματεία δεν θέλουν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα είναι υπέρ. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν. Την Δευτέρα (σήμερα) θα υπάρχει μία συνάντηση στα γραφεία της ΚΟΠ με εκπροσώπους της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και ελπίζω να μάθουμε σύντομα τι θα γίνει οριστικά για το φετινό πρωτάθλημα.”