Κέρδισε ΕΝΠ και ανέβηκε δεύτερος ο Παφιακός (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Για την 2η αγωνιστική του ομίλου του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών, ο Green Air Παφιακός επικράτησε της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου με 3-0 σετ στο κλειστό στάδιο «Αφροδίτη». Την ευκαιρία σε αρκετά νεαρά παιδιά των ακαδημιών να αγωνιστούν έστω και για λίγο έδωσε ο προπονητής των γηπεδούχων Κυριάκος Καμπερίδης. Η ομάδα της Πάφου με το αποψινό τρίποντο «έπιασε» την Ανόρθωση στην 2η θέση με 40 βαθμούς, η οποία ηττήθηκε στο ντέρμπι των πρωτοπόρων από την Ομόνοια με 3-0 σετ.

Δύο πρόσωπα έδειξε ο Παφιακός στο πρώτο σετ. Οι «κυανόλευκοι» παρότι κατάφεραν να πάρουν μεγάλη διαφορά πόντων από την ομάδα του Παραλιμνίου, εντούτοις χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και παραλίγο να το πληρώσουν. Οι «βυσσινί» κατάφεραν με ένα σερί πολλών κερδισμένων πόντων να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και να προηγηθούν για πρώτη φορά με 25-26 και απ’ εκεί και έπειτα «έσπασαν καρδιές». Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τους πετοσφαιριστές των δύο ομάδων να διεκδικούν με πάθος όλες τις μπαλιές. Πιο τυχερός στο τέλος ήταν ο Παφιακός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ποινή του διαιτητή προς τους «φιλοξενούμενους» για διαμαρτυρίες, επικρατώντας με 30-28.

Στο δεύτερο σετ οι πετοσφαιριστές του Παφιακού «σοβαρεύτηκαν» δείχνοντας ποιο είναι το αφεντικό στον αγώνα. Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ, επικράτησαν άνετα με 25-14 , σημειώνοντας το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ, η ομάδα της Πάφου συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και με σκορ 25-18 έκανε το 3-0.

Για τον Παφιακό αγωνίστηκαν οι εξής:

Γιαννακός, Πέττι, Ασπιώτης, Οικονομίδης, Ανδρέου, Παφίτης, Παπαχριστοδούλου, Καλός, Γιωργαλλάς, Ζικάκης, Σαββίδης.