Ξύπνησε η Πάφος αλλά το «τρένο» της ΕΞΑΔΑΣ έφυγε(εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μεστή και ισορροπημένη εμφάνιση πραγματοποίησε η Πάφος FC στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Cyta, κερδίζοντας τον Ερμή στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» με 3-1. Με τη νίκη οι «γαλάζιοι» γίνονται επικεφαλείς του γκρουπ του υποβιβασμού έχοντας 32 βαθμούς και διαφορά 8 βαθμών από την ζώνη της διαβάθμισης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ. Η Πάφος ηταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 10ο λεπτό με την κεφαλιά του Σαϊζ, για να ισοφαρίσει ο Ονησίφορος Ρουσιάς 9 λεπτά αργότερα από το σημείο του πέναλτι. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το σύνολο του Στηβ Κωνσταντινίδη άσκησε πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Ερμή να δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Στο 62’ ο Βα έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και ανατράπηκε αντικανονικά μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής της συνάντησης χωρίς καμιά αμφιβολία έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Βαλακάρι να ευστοχεί και να πετυχαίνει το 11ο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα Cyta.

ΛΟσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός του μας έπεφτε, με την Πάφο να δίνει χώρο στον Ερμή, με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τον γρήγορο Βα. Ο Ανγκολέζος το εκμεταλλεύτηκε σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.

Οτι δεν κατάφερε ο Βα, πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Οννι Βαλακάρι. Ο Φινλανδός ποδοσφαιριστής των «γαλάζιων» με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 85ο λεπτό σημειώσει το δεύτερο του προσωπικό γκολ στον αγώνα και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Η ακτινογραφία του αγώνα:

9’ Το δυνατό σουτ του Αουρέλιο διώχνει ο Καϊκέ σε κόρνερ.

10’ Γκοοολλλ για την Πάφο. Ο Σαϊζ έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα κατάληξε στα δίκτυα για το 1-0.

19’ Πέναλτι κερδίζει ο Ερμής μέσω του VAR. Την εκτέλεση ανάλαβε ο Ρουσιάς, ο οποίος ευστόχησε για το 1-1.

37’ Δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Αλβάρεζ με τον Καϊκέ να διώχνει σε κόρνερ.

Ημίχρονο 1-1

62’ Ο Βα φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ερμή και ανατρέπεται αντικανονικά. Ο Βαλακάρι ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι και σημειώνει το 2-1.

71’ Μακρινό σουτ του Βα διώχνει σε κόρνερ ο Καϊκέ.

76’ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο. Το σουτ του Αουρέλιο εξουδετερώνει εντυπωσιακά ο Καϊκέ.

79’ Κεφαλιά του Φυλακτού λίγο δίπλα από την εστία του Καϊκέ.

84’ Ευκαιρία για τον Ερμή. Ο Χολτ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να απομακρύνεται λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος από αμυντικό της Πάφου.

86’ Γκολ για την Πάφο. Ο Βαλακάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 3-1.