Υποδέχεται την Σκωτία σήμερα η Εθνική Γυναικών!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με αντίπαλο τη Σκωτία συνεχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας ομάδα Γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας αφορά τον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης και θα είναι ο προτελευταίος στη διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη.

Η Εθνική μας με περισσότερες εμπειρίες μέσα από τους έξι αγώνες που έδωσε μέχρι τώρα, θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μια ισχυρή αντίπαλο.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει Σκωτίας ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση στο ΑΕΚ Αρένα με τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή Άγγελο Τσολάκη να δοκιμάζει διάφορες λύσες πριν καταλήξει στο αρχικό πλάνο δράσης.

«Προετοιμαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή αντίπαλο και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν διεκδικεί πρόκριση στην επόμενη φάση, είναι γνωστή για την δυναμικότητα της. Μέσα από κάθε παιχνίδι θέλουμε να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε και το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας», δηλώνει χαρακτηριστικά η επιθετικός της Εθνικής μας  Άντρη Βιολάρη.

Χορηγός της Εθνικής Γυναικών είναι η Dimco

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 15:00 και θα διεξαχθεί στο ΑΕΚ Αρένα χωρίς την παρουσία φιλάθλων, όμως οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδας μας μέσω live stream στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://www.youtube.com/watch?v=Ggm1M-fy41w

Σήμερα για τον όμιλο μας θα διεξαχθεί επίσης το ντέρμπι κορυφής Φινλανδία – Πορτογαλία.

Το φινάλε είναι προγραμματισμένο για τις 23 Φεβρουαρίου και τότε θα διεξαχθούν οι αγώνες Κύπρος – Φινλανδία (ΑΕΚ Αρένα) και Σκωτία – Πορτογαλία (Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣΑΓ.ΤΕΡΜ.Β
1. Φινλανδία618-216
2. Πορτογαλία68-116
3. Σκωτία616-39
4. Αλβανία87-216
5. Κύπρος60-220

Στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα λάβουν μέρος 16 ομάδες, προκρίνονται οι πρώτες ομάδες (σύνολο 9) από κάθε όμιλο και οι τρεις καλύτερες δεύτερες των ομίλων. Οι άλλες έξι δεύτερες ομάδες των ομίλων θα παίξουν μπαράζ για τρία εισιτήρια.

Η Αγγλία ως διοργανώτρια χώρα προκρίθηκε χωρίς συμμετοχή στους αγώνες της προκριματικής φάσης.