Δυσαρέσκεια του Συνδέσμου Προπονητών για πρόσληψη Κωστένογλου στην Εθνική Κύπρου

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με ανακοίνωση του που εξέδωσε ο Σύνδεσμος προπονητών Κύπρου, εκφράζει την απογοήτευση του για την πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου για την θέση του προπονητή της Εθνικής Κύπρου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Απαρέσκεια και προβληματισμός στο Σύνδεσμο Προπονητών για την πρόσληψη του Ομοσπονδιακού

Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου εκφράζει την απαρέσκεια, την απογοήτευση και τον προβληματισμό του για την απόφαση της ΚΟΠ σχετικά με την πρόσληψη νέου ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι η θέση ανήκει δικαιωματικά σε Κύπριο προπονητή, για μια σειρά από λόγους.

Πρωτίστως, θεωρούμε ότι ο Κύπριος προπονητής έχει αποδείξει τόσο μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση όσο και με τη σκληρή δουλειά, δουλεύοντας πλήρως επαγγελματίας και φέρνοντας θετικά αποτελέσματα σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο, ότι δεν υστερεί έναντι ξένων συναδέλφων του.

Επιπλέον, ο Κύπριος προπονητής είναι απόφοιτος της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ η οποία έχει αναβαθμιστεί, είναι πιστοποιημένη από την UEFA και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ευρωπαϊκές Σχολές.

Παρά την πρόσληψη Κύπριων συνάδελφων προπονητών για τις θέσεις των βοηθών, ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι με την απόφασή της να μην εμπιστευθεί Κύπριο για τη θέση του πρώτου προπονητή, η ΚΟΠ ουσιαστικά ακυρώνει την ίδια την Σχολή Προπονητών της, την οποία με κάθε ευκαιρία διαφημίζει, αδυνατεί να διδαχθεί από την αποτυχία των πολυδάπανων επιλογών στην οποία την ώθησε η ξενομανία των τελευταίων χρόνων και δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει και δεν εμπιστεύεται τον Κύπριο προπονητή για το πηδάλιο της Εθνικής Ανδρών.

Άποψη του Συνδέσμου είναι ότι με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, τα οποία δεν επιτρέπουν μεγάλα ξανοίγματα, η ΚΟΠ θα έπρεπε να προτιμήσει να επενδύσει στη βάση των εθνικών ομάδων που είναι οι «μικρές» εθνικές παρά να ξοδεύει πόρους για να ρίχνει νερό στο μύλο της ξενομανίας.

Κλείνοντας ο Σύνδεσμος Προπονητών επιθυμεί να μεταφέρει το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται τα μέλη του για την άνιση μεταχείριση την οποία υφίστανται διαχρονικά στο θέμα της πρόσληψης Ομοσπονδιακού προπονητή για την Εθνική Ανδρών.