Έπαιξε μπάλα την ΑΕΛ η Πάφος όμως έμεινε με τις εντυπώσεις (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο ντεμπούτο του Στηβ Κωνσταντινίδη στον πάγκο της, η Πάφος FC ηττήθηκε στο «Τσίρειο» στάδιο από την ΑΕΛ με 1-0, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση των «γαλάζιων». Οι ΠΑΦΙΤΕΣ απώλεσαν κραυγαλέες ευκαιρίες να σκοράρουν, όμως έμειναν με τις εντυπώσεις και επιστρέφουν από τη Λεμεσό με άδεια χέρια.

Ενα από τα καλύτερα της φετινά ημίχρονα πραγματοποίησε η Πάφος στο α’ μέρος καθώς επικράτησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Δυστυχώς για την ομάδα του Στηβ Κωνσταντινίδη έλειψε μονάχα το γκολ, καθώς απώλεσε τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ταυτόχρονα, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά τους χώρους στα μετόπισθεν, μη αφήνοντας τους επιθετικούς της ΑΕΛ να γίνουν απειλητικοί.

Γκολ από τα «αποδυτήρια» πέτυχε η ΑΕΛ στο β’ μέρος με τον Στραφκόσφκι. Οι γηπεδούχοι έβαλαν αρκετή πίεση στην άμυνα ?της Πάφου στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και ανταμείφτηκαν.

Οσο κυλούσε ο χρόνος οι «γαλάζιοι» άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, ωστόσο και πάλι δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Μάλιστα, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα έμεινε και με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αποβολή του Στέφαν Πάνιτς στο 72ο λεπτό.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα να φύγουν από το «Τσίρειο» στάδιο με σκυμμένο το κεφάλι. Από την άλλη η ΑΕΛ απώλεσε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, καθώς ο Ρούτκο απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνιά.

Η «ακτινογραφία» του αγώνα:

7’ Τεράστια ευκαιρία για την Πάφο με τον Σαιζ να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι επάνω στην γραμμή του τέρματος.

19’ Κραυγαλέα ευκαιρία για την Πάφο. Ο Μέρφι βγήκε τετ-α-τετ με τον Βοζίνια ωστόσο το πλασέ του έφυγε απελπιστικά πάνω από τα γκολποστ.

44’ Ο Μπεριγκό πήρε την κεφαλιά μόνος στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατάληξε στην αγκαλιά του Βοζίνια.

47’ Γκολ με το «καλημέρα» στο β’ μέρος για την ΑΕΛ. Ο Στραφκόφσκι με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αφού πρώτα προσέκρουσε στο δοκάρι.

65’ Ευκαιρία για την Πάφο. Το σουτ του Σαΐζ αποκρούσει σε κόρνερ ο Βοζίνια.

72’ Με δέκα ποδοσφαιριστές συνεχίζει στον αγωνιστικό χώρο η Πάφος, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάνιτς.

85΄Σουτ για την ΑΕΛ από τα αριστερά, ο Ρούτκο διώχνει με τα πόδια.

90’ Πέναλτι για την ΑΕΛ μετά από χέρι του Κβίντα. Ο Ρούτκο αποκρούει εντυπωσιακά και κρατά το 1-0.