“Φιλί ζωής” στην Κυπριακή κολύμβηση από την χαλάρωση των μέτρων

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το πρώτο βήμα έγινε. Το Υπουργείο Υγείας, με διάταγμα του, χαλάρωσε μερικώς τα μέτρα του lockdown, «ανοίγοντας» τα κολυμβητήρια και τις προπονήσεις στην κολύμβηση, δίνοντας την ευκαιρία σε μερικές δεκάδες αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων ν’ αρχίσουν προπονήσεις. Απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί «φιλί της ζωής», όχι μόνο για την κολύμβηση αλλά για ολόκληρο τον αθλητισμό. Με την ελπίδα πως τα μέτρα θα χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο και πως πολύ σύντομα θ’ αρχίσουν οι προπονήσεις και στην υδατοσφαίριση, που δυστυχώς δεν είναι στα αθλήματα που κάνουν «restart».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΚ Αλέξανδρος Χριστοφόρου, χαιρέτησε την απόφαση του Υπουργού και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα ο κατάλογος θα μεγαλώσει και θα επιστρέψουν στις πισίνες σιγά σιγά όλοι οι αθλητές, τόσο της κολύμβησης, όσο και της υδατοσφαίρισης. Το restart, δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου, δίνει στην Ομοσπονδία το δικαίωμα να προγραμματίσει σιγά σιγά τους πρώτους της αγώνες, αφού η αποχή των αθλητών τόσο από προπονήσεις, όσο και από αγώνες είναι πολύ μεγάλη και τους έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, τόσο σε θέματα φυσικής κατάστασης, όσο και σε επιδόσεις.

Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως φέτος θα είναι και ολυμπιακή χρονιά και αρκετοί αθλητές μας κυνηγούν ολυμπιακά και ευρωπαϊκά όρια. Στην προσπάθεια τους αυτή, η απόφαση της Κυβέρνησης, τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, αλλά και να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν και εκεί όπου περιστρέφεται η ζωή τους όλη.