Ήττα ΣΟΚ για τον Παφιακό στο Αφροδίτη (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με 1-3 στα σετ γνώρισε ο Green Air Παφιακός το βράδυ της Παρασκευής από την Αναγέννηση Δερύνειας στο κλειστό στάδιο «Αφροδίτη». Ο αγώνας αφορούσε την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας βόλεϊ ανδρών.

Σετ των ανατροπών ήταν το πρώτο του παιχνιδιού. Η ομάδα της Πάφου υπέπεσε σε αρκετά λάθη στις αρχές του σετ, δίνοντας την ευκαιρία στην Αναγέννηση να προηγηθεί στο σκορ με 15-19. Ο Παφιακός αντέδρασε, ωστόσο στις τελευταίες μπαλιές του σετ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι, κερδίζοντας με 24-26.

Στο δεύτερο σετ οι πετοσφαιριστές του Κυριάκου Καμπερίδη μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και με πέντε αναπάντητους πόντους πήραν σημαντικό προβάδισμα από νωρίς. Από την άλλη, οι «πράσινοι» της Δερύνειας αντέδρασαν κάνοντας την μεγάλη ανατροπή, καθώς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο σετ με 22-23. Απ’ εκεί και έπειτα, τα όσα ακολούθησαν ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς, καθώς το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, με την Αναγέννηση να κερδίζει τελικά το σετ με 25-27 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε για τους πετοσφαιριστές του Παφιακού, οι οποίοι πήραν από νωρίς σημαντικό προβάδισμα και το κράτησαν μέχρι το τέλος αυτή την φόρα. Η ομάδα της Πάφου επικράτησε με 25-19 και μείωσε στα σετ σε 1-2.

Στα μέσα του τέταρτου σετ και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, ο αρχηγός του Παφιακού Άνθιμος Οικονομίδης ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Η απουσία του πολύπειρου πετοσφαιριστή ήταν καταλυτική για τους γηπεδούχους, με την Αναγέννηση να εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό και να παίρνει το σετ με 22-25 και μαζί τη νίκη με 1-3 στα σετ.