ΑΠΟΠ: Όνειρο ζει… Μην τον ξυπνάτε! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η “ονειρική” πορεία του ΑΠΟΠ στο φετινό πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League συνεχίστηκε και στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στην ΕΘΑ Έγκωμης. Η ομάδα της Πάφου επικράτησε στο κλειστό “Άκης Κλεάνθους” με το εντυπωσιακό 71-59 και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 21 βαθμούς.

Η ομάδα του Μάρκου Ασωνίτη από τα πρώτα μόλις λεπτά του παιχνιδιού, έδειξε στην ΕΘΑ να καταλάβει ποιος θα είναι το αφεντικό στον αγώνα. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε με σερί 9 αναπάντητων πόντων, για να προηγείται στο τέλος της α’ περιόδου με το εντυπωσιακό 31-17.

Στην δεύτερη περίοδο οι καλαθοσφαιριστές του ΑΠΟΠ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους συνέχισαν να “βομβαρδίζουν” το καλάθι της ΕΘΑ, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 17 πόντους διαφορά (47-30).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να αρχίσουν την δική τους αντεπίθεση στο παιχνίδι, ωστόσο ο ΑΠΟΠ με “όπλο” την άμυνα δεν άφησε ποτέ την διαφορά στο σκορ να πάει σε μονοψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα να πάρει την 6η του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΠ Γουάλεϊ Τρίστιν, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Παράλληλα, για την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα σε καλή βραδιά ήταν και οι Ουάσινγχτον, Δημητρίου και Πίνγκραμ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-17, 47-30, 59-46, 71-59

ΑΠΟΠ (Μάρκος Ασωνίτης)Ουάσινγκτον 19, Κωστή 6 (2), Δημητρίου 9 (1), Γουάλεϊ 27 (4), Πίγκραμ 10 (2), Πολεμίτης, Νικολαΐδης, Τζιώλης 

ΕΘΑ (Σταύρος Μυκονιάτης) Γιούινγκ 8, ΜακΝιλ 23 (1), Κάσινος 3 (1), Κυριακίδης 5 (1), Ρόδες 15 (3), Πογιατζής, Φ. Ορφανός, Κ. Ορφανός, Πουλλίτας, Ιγκνατόφσκι, Κωνσταντινίδης 5 (1), Ροδοσθένους