“Ναυάγησε” στο Αμμόχωστος η Πάφος FC (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Πάφος FC στο στάδιο “Αμμόχωστος-Επιστροφή” από την Νέα Σαλαμίνα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανέβει μόνη στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οι ποδοσφαιριστές της Πάφου, οι οποίοι δημιούργησαν “ρήγματα” στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας με κύριο εκφραστή τον Φοορ από τα αριστερά. Δυστυχώς, ωστόσο οι μπαλιές του Ολλανδού πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στο 13ο λεπτό της συνάντησης ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Πάφος FC στην φετινή σεζόν Τζέισον Πάντσεον ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι, αναγκάζοντας τον Ντμίτρο Μιχαηλένκο να τον αντικαταστήσει. Στην θέση του πέρασε ο Ράκελς, ενώ παράλληλα ο Ουκρανός προχώρησε και σε αρκετές εσωτερικές αλλαγές.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν “στροφές”, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα μετά την αποχώρηση του Πάντσεον. Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” στο 25ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το συρτό σουτ του Οσέι.

Σαν να μην έφθανε αυτό για την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα, η Νέα Σαλαμίνα πέντε λεπτά αργότερα “σόκαρε” εκ νέου τους φιλοξενούμενους σημειώνοντας δεύτερο γκολ. Αυτή την φορά ο Καραμόκο πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος με τον Ρούτκο να αιφνιδιάζεται. Το 2-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο κ. Μιχαηλένκο πέρασε στο παιχνίδι τον Καμπράλ, ο οποίος έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή της Πάφου. Δυστυχώς, ωστόσο τόσο οι προσπάθειες του Ολλανδού όσο και αυτές των Βαλακάρι και Μπεριγκό δεν κατέληξαν στον στόχο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι “γαλάζιοι” κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο για ακόμη ένα ματς η υπεροχή που είχαν ήταν φλύαρη και χωρίς ουσία.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι πιστοί στο αγωνιστικό τους πλάνο, έκλεισαν τους δρόμους προς την εστία του Βεσελόφσκι, κρατώντας με σχετική ευκολία ανέπαφη την εστία τους.

Στα “μελανά” σημεία του ματς, ήταν ο τραυματισμός του Μπράιαν Ανγκούλο, ο οποίος εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πολύ σοβαρός.

Η νέα εκτός έδρας ήττα, αφήνει την Πάφο στους 24 βαθμούς και την 7η θέση, στην οποία πλέον έχει “συγκάτοικο” την Νέα Σαλαμίνα αλλά και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας.