Πάφος FC: Ανακοίνωσε Στιβ Κωνσταντινίδη

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Πάφος FC ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Στιβ Κωνσταντινίδη. Ο Αγγλοκύπριος τεχνικός αναλαμβάνει χρέη γενικού διευθυντή και συμβούλου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πάφου:

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε τη σύναψη συνεργασίας με τον Στήβεν Κωνσταντινίδη, ως Διευθυντής ποδοσφαίρου και σύμβουλος.
Ο Στηβ έρχεται στην ομάδα μας με μεγάλη εμπειρία έχοντας ηγηθεί 6 Εθνικές ομάδες και αρκετές ομάδες σε 4 ηπείρους τα τελευταία 25 χρόνια. Οι Εθνικές ομάδες συμπεριλαμβάνουν τις Εθνικές Nepal, Ινδία, Malawi, Σουδάν, Ρουάντα και δεύτερη θητεία στην Ινδία, οδηγώντας την στην πιο υψηλή θέση στην κατάταξη της FIFA και στα τελικά του Κυπέλλου Ασίας, αντίστοιχο του Euro. Έχει επίσης περάσει από το Αγγλικό και Ελληνικό πρωτάθλημα και τις Millwall FC, AFC Bournemouth και Απόλλων Σμύρνης.
Ο Στήβεν έχει βαθειά εμπειρία του Κυπριακού Πρωταθλήματος και της τοπικής νοοτροπίας. Έχει διατελέσει προπονητής στο Κυπριακό πρωτάθλημα στις ΑΠΕΠ, Εθνικό Άχνας και Νέα Σαλαμίνα την οποία ανέβασε στην πρώτη κατηγορία και την 5η θέση την περίοδο της επιστροφής στην πρώτη κατηγορία.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Στήβεν έχει τιμηθεί με το Βραβείο του Προπονητή της Χρονιάς από το περιοδικό Sports Illustrated της Ινδίας σε όλα τα αθλήματα, Προπονητής της Χρονιάς ΤΟΙ Ινδίας, το 2017 Κύπριος Προπονητής της Χρονιάς για το εξωτερικό, Καλύτερος Άγγλος Προπονητής για το εξωτερικό το 2017, Προπονητής του μήνα από την Ασιατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το βραβείο του Τάγματος των Ιπποτών από το βασιλιά του Νεπάλ.
Ο Κωνσταντινίδης έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής της FIFA και είναι μέλος του Elite Coaching Panel της FIFA από το 2000.

Roman Dubov, Πρόεδρος: ‘’ Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το Στήβεν στην οικογένεια της Πάφου. Ο Στήβεν είναι ένα πολύ γνωστό και σεβαστό πρόσωπο στα αθλητικά δρώμενα και φέρει πάνω έναν πλούτο γνώσεων από το εξωτερικό και σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που τον προσλαμβάνουμε ως επικεφαλή και προσμένουμε στις ικανότητες και την εμπειρία του έτσι ώστε να επιταχύνουμε την εξέλιξη μας και φτάνοντας σε νέες επιτυχίες’’.