«Πεντάρα» ΕΞΑΔΑΣ για την Πάφο FC!! (Εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε μία από τις καλύτερες της φετινές εμφανίσεις η Πάφος FC επικράτησε στο ντέρμι για την ΕΞΑΔΑ του Ολυμοπιακού Λευκωσίας με το εντυπωσιακό 5-0 και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 24 βαθμούς.

Μουδιασμένα ξεκίνησε τον αγώνα η Πάφος δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό. Οι «μαυροπράσινοι» ωστόσο απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αταμείφθηκαν σε ένα τρίλεπτο «φωτιά». Συγκεκριμένα απο το 33ο μέχρι το 36ο λεπτό η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα σκόραρε δύο φορές και είχε δοκάρι.

Αρχικά τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Όννι Βαλακάρι με εύστοχο χτύπημα, το οποίο κέρδισε ο Μπεριγκό.

Στην επόμενη φαση ο Βαλακάρι και πάλι λίγο έλειψε να σκοράρει δεύτερο γκολ, ωστόσο ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο 36ο λεπτό η Πάφος κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Μαρτσέλο Τόρρες πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του τερματοφύλακα και με κοντινή προβολή σημείωσε το 2-0, τo οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν διαδρόμους προς την εστία του Ρούτκο από τα δεξιά, εκεί που έπαιζε ο Φαμπρίς Κα, όμως δεν είχαν την ουσία. Από την άλλη Πάφος απείλησε με το διαγώνιο σουτ του Φοορ το οποίο εξουδετέρωσε ο Καράδαης.

Στο 62ο λεπτό η Πάφος FC με ένα εκπληκτικο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ κατάφερε να σημειώσει το 3-0 και να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη. Συγκεκριμένα μετά από μπαλιά ακριβείας του Φοορ, ο Τόρρες με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Το «πάρτι» της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας όμως είχε συνέχεια, καθώς στο 77ο λεπτό έμελλε να σημειώσει το πρώτο του γκολ στο Κυπριακό πρωτάθλημα ο Χέμπερν Μέρφι. Ο Άγγλος επιθετικός με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Καράδαη για να διαμορφώσει το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα στην μεγάλη νίκη των «γαλάζιων» έβαλε ο Όννι Βαλακάρι, ο οποίος στα τελευταία στάδια του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Ο νεαρός Φινλανδός αφού πρώτα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια με δυνατό βολέ σημείωσε το δεύτερο του γκολ στο ματς.