Νίκη και… στην ΤΕΤΑΡΤΗ θέση ο Ακρίτας Χλώρακας (εικ+βιντ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την πρώτη του νίκη στο 2021 πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης (6/1) ο Ακρίτας Χλώρακας, καθώς επικράτησε στην έδρα του με 2-1 της Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα. Με τους τρεις σημερινούς πόντους οι “πράσινοι” ανέβηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας, έχοντας 24 βαθμούς και τρεις αγώνες λιγότερους από τους τρεις πρωτοπόρους!

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου, καθώς μέχρι το 18ο λεπτό κατάφερε να προηγείται με 2-0. Τον δρόμο προς τη νίκη άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Μασάνγκο Ακαλέ στο 15′, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αφού η μπάλα πρώτα βρήκε σε αμυντικό και αλλοίωσε την πορεία της.

Δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός του Ακρίτα Μπερνάντο ανατράπηκε αντικανονικά μέσα στην μεγάλη περιοχή, ενώ ήταν σε προφανή θέση για να σκοράρει. Ο διαιτητής της συνάντησης χωρίς να το σκεφτεί έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Διγενή που έκανε την παράβαση. Ο Βραζιλιάνος στράικερ των γηπεδούχων εκτέλεσε με επιτυχία το πέναλτι, σημειώνοντας το 2-0.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Χλώρακας είχαν κι’ άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο το αποτέλεσμα ημιχρόνου παρέμεινε στο 2-0.

Στην επανάληψη το σύνολο του Δημήτρη Ιωάννου παρότι είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, εντούτοις ανεξήγητα έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, η ομάδα του Ύψωνα στο 75ο λεπτό κατάφερε να μειώσει στο σκορ σε 2-1 με την κεφαλιά του Νεοφύτου και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι παίκτες του Ακρίτα κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους αυτούς του Διγενή και πανηγύρισαν την 7η φετινή τους νίκη.