Νίκη “χρυσάφι” στις καθυστερήσεις για την Πέγεια!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την επιστροφή της στις επιτυχίες πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης (6/1) η Πέγεια 2014, καθώς επικράτησε στο Δημοτικό Στάδιο Γεροσκήπου “Μιχ. Κυπριανού” του Αμαθούς Αγίου Τύχωνα με 1-0. Ο αγώνας αφορούσε την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας.

Μπορεί η ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου να είχε την υπεροχή καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η πολυπρόσωπη και μαζική άμυνα του Αμαθούς έβαλε δύσκολα στους ποδοσφαιριστές της Πέγειας.

Το έργο των τυπικά γηπεδούχων έγινε ακόμη δυσκολότερο στο 80ο λεπτό, καθώς έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο λόγω απευθείας αποβολή του Στάθη Πατσαλίδη. Ο 29χρονος μέσος ανέκοψε αντικανονικά ποδοσφαιριστή της ομάδας του Αγίου Τύχωνα, που έφυγε στην πλάτη της ΠΕΓΕΙΩΤΙΚΗΣ άμυνας.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής της Πέγειας Νικόλας Χριστοφίδης κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ωστόσο νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Αμαθούς. Για καλή τύχη όμως των “κιτρινόμαυρων”, ο Τότης Λουκαΐδης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Η Πέγεια μετά το σημερινό τρίποντο ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκομιδή 23 βαθμούς.