Γ. Κούμας: «Αγωνιζόμαστε για έξοδο από την πανδημία, κρατώντας «ζωντανό» το ποδόσφαιρο»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στέλνει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για να κρατήσει ζωντανό το ποδόσφαιρο εν μέσω Πανδημίας.

Παράλληλα, εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι εδώ και εννέα μήνες δίνουν τη μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή για σώσουν ζωές.

Αναλυτικά το μήνυμα του Προέδρου της ΚΟΠ: 

Το 2020 ήταν μια χρονιά που μας δίδαξε πολλά. Μας θύμισε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, μας δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ευέλικτοι, συνεργάσιμοι και να δουλεύουμε και να παίρνουμε αποφάσεις ως μια ομάδα. 

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε το 2020 ήταν χωρίς προηγούμενο. Οι συνθήκες που βιώσαμε, ήταν πρωτόγνωρες. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε καταστάσεις απρόβλεπτες, και ευμετάβλητες. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις.

Με τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε από τον περασμένο Μάρτιο που μπήκε στη ζωή μας η Πανδημία, προσπαθήσαμε να αντισταθούμε στον κορωνοϊο και να μειώσουμε στο βαθμό του δυνατού τις συνέπειες που θα είχε στο ποδόσφαιρο μας, κρατώντας το ζωντανό. 

Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας γιατί, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κάναμε ότι μπορούσαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο άθλημα αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα των Σωματείων. 

Πρώτο μας μέλημα, παραμένει η προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των διαιτητών και γενικότερα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του Κράτους, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, προσφέροντας στον κόσμο ψυχαγωγία και διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Αναλάβαμε σημαντικό κόστος για να ενισχύσουμε τα Σωματεία μας. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. 

Καταφέραμε μέσα το 2020 να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας για εφαρμογή του VAR στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε. Η προσπάθεια μας για συνεχή αναβάθμιση του αθλήματος δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε στη νέα χρονιά.

Εύχομαι σύντομα οι συνθήκες να το επιτρέψουν και τα γήπεδα μας να ξαναζωντανέψουν με την παρουσία του κόσμου. Η έναρξη των εμβολιασμών και στη χώρα μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά. 

Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, οι σκέψεις μας είναι στους επαγγελματίες υγείας που εδώ και εννέα μήνες, δίνουν τη μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ζωές. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες και έχουν τον απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη μας. 

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Με υγεία και ασφάλεια. Με ατομική ευθύνη, για προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας. Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.