Έ(Χ)ασε μεγάλη ευκαιρία η Πέγεια να ανέβει 2η…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μεγάλη ευκαιρία να ανέβει μόνη στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Κατηγορίας απώλεσε η Πέγεια το απόγευμα της Δευτέρας (28/12), καθώς εξήλθε ισόπαλη στην έδρα της με σκορ 2-2 απέναντι στην ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου, για τα πλαίσια του εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ με το “καλημέρα” στον αγώνα, ωστόσο το μακρινό σουτ του Λουκαϊδη πέρασε δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι της εστίας της ΜΕΑΠ.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως σε καμία περίπτωση δεν έγιναν απειλητικοί προς την εστία του Μιχαήλ. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές της Πέγειας φανερά επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες δεν είχαν ρυθμό με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε πολλά και αβίαστα λάθη.

Στο 30ο λεπτό η ομάδα της ΜΕΑΠ έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο λόγω αποβολής ποδοσφαιριστή της για βίαιο μαρκάρισμα στον τερματοφύλακα της Πέγειας.

Από το 35ο λεπτό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου έβαλε μεγάλη πίεση στην άμυνα της ΜΕΑΠ και ανταμείφθηκε. Αρχικά, ο Πόλυς Φιλίππου με προβολή σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενουμένων στο 36ο λεπτό, στη συνέχεια ο Νικόλας Χριστοφίδης είδε το σουτ του να απομακρύνεται από τον τερματοφύλακα στο 43ο λεπτό, όμως η τρίτη ευκαιρία ήταν και η “φαρμακερή”. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ στο 44ο λεπτό, ο Δημήτρης Φιλίππου με δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές της Πέγειας μπήκαν “μουδιασμένα” στο γήπεδο και βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς η ΜΕΑΠ κατάφερε σε διάστημα δέκα λεπτών να φέρει τα πάνω-κάτω στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ κατάφεραν να προηγούνται με 2-1 μέχρι το 60′ λεπτό.

Απ’ εκεί και έπειτα, οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να συνέλθουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, κάτι που τελικά κατάφεραν να κάνουν στο 80ο λεπτό με την κεφαλιά του Τότη Λουκαΐδη.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη του αγώνα το γήπεδο “κατηφόρισε” με την ομάδα τους ποδοσφαιριστές της ΜΕΑΠ να κλείνονται μπροστά από τα καρέ τους και αυτούς της Πέγειας να ψάχνουν τον δρόμο προς το πολυπόθητο τρίτο γκολ. Αυτό τελικά δεν ήρθε, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβιβαστούν με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Η Πέγεια με τον σημερινό βαθμό που πήρε “έπιασε” στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Χαλκάνορα Ιδαλίου, ο οποίος έχει επίσης 20 βαθμούς συγκομιδή.