Πάφος FC: Ο Πάντσεον την κρατά ζωντανή στο κυνήγι της Εξάδας!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ζωντανή στο κυνήγι της εξάδας έμεινε η Πάφος FC με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Απόλλωνας. “Χρυσός” σκόρερ για τους ΠΑΦΙΤΕΣ ο Τζέισον Πάντσεον με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89ο λεπτό.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι οι οποίοι έδειχναν εγκλωβισμένοι μπροστά από την εστία του Ρούτκο, καθώς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σε καμία περίπτωση “ρήγματα” στην άμυνα του Απόλλωνα. Από την άλλη, η ομάδα της Λεμεσού είχε δύο καλές στιγμές με τους Πίττα και Χάμπο Κυριάκου, όμως ο Ρούτκο τους σταμάτησε με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Όσο κυλούσε ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος άρχισε δειλά-δειλά να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Απόλλωνας κτύπησε σε ανύποπτο χρόνο. Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Πίττας με προβολή εντός περιοχής κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 36ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Το 1-0 για την ομάδα της Λεμεσού ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, με τους ποδοσφαιριστές της Πάφου να δείχνουν διάθεση για να επιτεθούν. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα αρχικά με το μακρινό σουτ του Φοορ και στη συνέχεια με το διαγώνιο σου του Ακαλέ. Και στις δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα λειτούργησε σωτήρια για την ομάδα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι μη έχοντας να χάσουν κάτι άσκησαν μεγάλη πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν από στημένο. Ο Τζέισον Πάντσεον στο 89ο λεπτό με ένα πολύ έξυπνο χτύπημα φάουλ από τα πλάγια της περιοχής του Δημητρίου έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 1-1.

Με τον σημερινό βαθμό η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα κάνει τους βαθμούς της 21 και παραμένει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.