Οι Ομονοιάτες, η Πάφος και το Πρωτάθλημα

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ως γνωστόν οι φίλοι της Ομόνοιας ανά το Παγκύπριο, άρα και στην Πάφο ποσοστιαία, είναι οι περισσότεροι αριθμητικά που στηρίζουν μια ομάδα του νησιού μας, εξού και ο χαρακτηρισμός λαοφιλής που ανέκαθεν αποδίδεται στους “τριφυλλοφόρους”.

Η πρόσφατη νίκη της Ομόνοιας μετά και τη νίκη που προηγήθηκε επί του ΑΠΟΕΛ βάζει εκ νέου την ομάδα σε τροχιά τίτλου έστω και αν βρίσκεται πίσω από την κορυφή έξι βαθμούς.

Λένε οι Ομονοιάτες, και δικαιολογημένα, ότι αν η ομάδα κατάφερε να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, “ξόρκισε” την κακοδαιμονία με την Πάφο δεν έχει πλέον τίποτα να φοβηθεί στην πορεία προς το back to back για τον τίτλο.

Εδώ που τα λέμε η “Αιώνια” αγαπημένη με τον Μπέργκ στον πάγκο της κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα, να μπει στους Ευρωπαϊκούς Ομίλους, να κερδίσει ομάδες που “τις έβαζαν δύσκολα” και να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Την ίδια στιγμή ας μη ξεχνάμε ότι επί εποχής Νορβηγού στην Ομόνοια προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα και αρκετοί νεαροί παίκτες από το φυτώριο του Ηλίας Πουλός , όπως ο Τζιωνής, ο Κακουλής, ο Λοϊζου και άλλοι τόσοι. Δεν το λες και λίγο.

Άλλωστε στόχος δεν μπορεί πλέον να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από την εγχώρια επικράτηση!