Σε ένα κλειστό elite club ο Ακρίτας Χλώρακας- 3η θέση σε όλη την Ευρώπη

Από: Μαρίνα Σταύρου

Σε μια ξεχωριστή κατηγορία ανήκει ο Ακρίτας Χλώρακας σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Χλώρακας η οποία διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Κύπρο, σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία, με μόλις πέντε γκολ παθητικό βρίσκεται και στις κορυφαίες άμυνες της Ευρώπης μέχρι στιγμής σύμφωνα με μια έρευνα του AthlitikaPress.

Με μια παρατήρηση στις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων της Ευρώπης και βλέποντας τα γκολ που η κάθε ομάδα δέχθηκε ο Ακρίτας φιγουράρει στην τρίτη θέση μαζί με την Sarıyer Β΄κατηγορίας στην Τουρκία που δέχθηκε επίσης πέντε γκολ σε 12 αγώνες, την Young Boys Superleague Ελβετία που έχει το ίδιο παθητικό σε 9 αγώνες, την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην La Liga σε 12 αγώνες, την Φενετσβάρος Ουγγαρίας σε 12 ματς, τον ΠΑΟΚ Θεσαλλονίκης σε 10 παιχνίδια και την Αυστριακή Στουρμ Γκράτς επίσης σε 10 παιχνίδια όπως και η ομάδα της Χλώρακας.

Σε καλύτερη μοίρα από τις πιο πάνω ομάδες και με την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη βρίσκεται ο Ολυμπιακός Πειραιώς στην Ελλάδα με μόλις 3 γκολ σε 9 παιχνίδια και η Ρεϊντζερς Σκωτίας με το ίδιο παθητικό και 16 παιχνίδια.

Ανάμεσα τους με 4 μόλις γκολ βρίσκονται οι Ισπανικές Αθλέτικο Μαδρίτης (La Liga) η οποία χθες βράδυ “έφαγε” δυο γκολ από τη Ρεάλ στο τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης καθώς και η Μαγιόρκα (La Liga 2) που σε 18 αγώνες διαθέτει ένα αξιοζήλευτο ποσοστό με μόλις 0,22 γκολ ανά παιχνίδι ή αλλιώς ένα γκολ κάθε 4,5 παιχνίδια.

Για τη σύγκριση, εκτός από τα πιο πάνω πρωταθλήματα των χωρών που ανήκουν οι αναφερθείσες ομάδες σε όλες τις κατηγορίες συγκρίναμε και τα πρωταθλήματα στην Σουηδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σκωτία, Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Πολωνία, Νορβηγία, Μάλτα, Δανία, Αγγλία, Σκωτία, Κροατία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Κροατία.