Τρένο η ΑΠΟΠ-άρα… “Λύγισε” και την Ένωση!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League πέτυχε η ομάδα Ανδρών του ΑΠΟΠ, καθώς επικράτησε της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 80-73 στο κλειστό “στάδιο” Άκης Κλεάνθους” για την 11η αγωνιστική! Αυτή είναι η 4η φετινή επιτυχία της ομάδας της Πάφου.

Στο παιχνίδι που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (10/12) το σύνολο του Μάρκου Ασωνίτη ήταν εξαιρετικό σε άμυνα και επίθεση και κέρδισε δίκαια τους “βυσσινί” του Μιχάλη Κακιούζη, που πριν τον σημερινό αγώνα βρίσκονταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, καθώς οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ και το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο έκρινε και τον νικητή, ο ΑΠΟΠ με άμυνα που “τσάκιζε κόκκαλα” κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να πανηγυρίσει μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα.

Κορυφαίος του αγώνα για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Αμερικανός γκαρντ του ΑΠΟΠ Κόρτνεϊ Πίγκραμ, ο οποίος σημείωσε 32 πόντους, με 7 εύστοχα τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασσίστ. Ανάμεσα στους διακριθείς είναι επίσης οι Α. Δημητρίου, Γουάλεϊ και Πασιαλής.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-25, 42-39, 59-60, 80-73

ΑΠΟΠ (Μάρκος Ασωνίτης)

Ουάσινγκτον 7, Κωστής 1, Δημητρίου 8, Γουάλεϊ 17 (1), Πίγκραμ 32 (7), Πασιαλής 13 (1), Πορφυρίδης 2, Σταύρου, Γρίβας

Remedica ΕΝΠ (Μιχάλης Κακιούζης)

Κουμής 16, Στάκι 16 (2), Σολωμού 4, Ίνγκραμ 28 (4), Ρόμπινσον 4, Χαραλάμπους, Παπαδόπουλος 1, Πυρίλλης 4