Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία ο Μέρφι και η Πάφος FC

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων η Πάφος FC εξήλθε ισόπαλη με το “άγονο” 0-0 στην Αρένα κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Το παιχνίδι αφορούσε την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι τήρησαν πιστά το αμυντικό τους πλάνο και χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση από τους παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Ταυτόχρονα ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν “ρήγματα” προς την εστία του Τόνιο.

Στο β’ μέρος, η ομάδα του Ντμίτρο Μιχαηλένκο έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση κάτι που δεν κατάφερε. Το αμυντικό πλάνο της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας λειτούργησε εξαιρετικά, όμως και πάλι της έλλειψε η δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι.

Η φάση του αγώνα πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων Ράσιαν Χέμπερν-Μέρφι έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, όμως αν και αφύλακτος δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Τόνιο. Το πλασέ του Άγγλου φορ έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με τον σημερινό βαθμό η Πάφος FC “πιάνει” την Ομόνοια στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έφθασε τους 20 βαθμούς.