Ν.Ο. Πάφου: “Είμαστε θύματα μίας σειράς καταστροφικών αποφάσεων”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου με την οποία ενημερώνει το κοινό σχετικά με την κρίση στην οποία έχει εισέλθει ο αθλητισμός και ειδικότερα ο ναυταθλητισμός, λόγω των αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάφος , 8η Δεκεμβρίου 2020

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου επιθυμεί την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τις κρίσιμες μέρες που διανύει ο αθλητισμός και τις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται, για την επιβίωση πλέον, των Ναυταθλητικών Ομίλων και Σωματείων.

Τον τελευταίο μήνα είμαστε θεατές, και συνάμα θύματα, μιας σειράς καταστροφικών αποφάσεων, που αφενός στραγγαλίζουν τον Ναυταθλητισμό με απαγορεύσεις προπονήσεων και άστοχους περιορισμούς, για προπονήσεις ενός αθλητή με τον προπονητή του, και αφετέρου με την εξαίρεση των Ομίλων από όλα τα σχέδια οικονομικής στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η δυστοκία των ειδικών στις αποφάσεις που λαμβάνονται εις βάρος του αθλητισμού, από τις 23 Οκτωβρίου 2020 αλλά και μετά το διάταγμα της 30ης Νοεμβρίου, δυστυχώς μας οδηγούν με τάχιστους ρυθμούς στην καταστροφή. Μια καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες στην κοινωνία και τους χιλιάδες πειθαρχημένους αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη την επανέναρξη εργασιών πολυκαταστημάτων, καφετεριών και εκκλησιασμών, την ώρα που ανακοινώνονται πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού άθλησης, χωρίς να εισακούονται οι ανησυχίες των ειδικών σε θέματα αθλητισμού και των ίδιων των Ναυταθλητικών Ομίλων και Σωματείων.

Είναι άξιο απορίας πως λαμβάνονται αποφάσεις για επανέναρξη ομαδικών αθλημάτων την ίδια στιγμή που αποκλείονται ΑΤΟΜΙΚΑ αθλήματα σε ΘΑΛΑΣΣΑ, ΦΡΑΓΜΑΤΑ και ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ, όπου αποδεδειγμένα το ρίσκο έκθεσης στον ιό COVID -19 είναι ελάχιστο.

Παράλληλα, οι Ναυταθλητικοί Όμιλοι και Σωματεία που απασχολούμε χιλιάδες πειθαρχημένα παιδιά σε ένα υγιές περιβάλλον, μακριά από μάστιγες εθισμών των σύγχρονων κοινωνιών που ζούμε, εργοδοτούν εκατοντάδες επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, μεγαλώνοντας τους καταλόγους ανέργων της Χώρας μας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου σε συνεργασία με όλους τους Ναυτικούς Ομίλους και Σωματεία ναυταθλημάτων ανά το Παγκύπριο, έχουμε αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών, αποτυπώνοντας κραυγή αγωνίας στα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρους του αθλητισμού, παραθέτοντας σειρά μέτρων στήριξης των Ομίλων και των ναυταθλημάτων.

Οι εισηγήσεις αυτές, αφενός θα δώσουν άμεσες λύσεις στην ρευστότητα των Ομίλων και Σωματείων, οι οποίοι δεν στηρίζονται έμπρακτα από κανένα σχέδιο οικονομικής στήριξης του κράτους, διασφαλίζοντας αφετέρου την επαναδραστηριοποίηση των αθλητικών τους τμημάτων στηρίζοντας και τονώνοντας το ηθικό και την ψυχολογία των αθλητών και των παιδιών, τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Δημοκρατίας.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΦΟΥ